Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

»ΤορπΙλες από ΚαρατζαφΕρη - ΜεϊμαρΑκη

Μετέφεραν εντός της κεντροδεξιάς παράταξης την υπόθεση εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου για άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο
«E» 2/5

«Σεισμό» προκαλεί στη «γαλάζια πολυκατοικία» η μετωπική αντιπαράθεση που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις προσωπικές αιχμές μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και του ...πρώην υπουργού κ. Β. Μεϊμαράκη.
Με τις φράσεις «μπροστάντζα» και «νονός», που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε πολιτικό διάλογο, οι δύο άνδρες «μετέφεραν» εντός της κεντροδεξιάς παράταξης την υπόθεση των υποβρυχίων κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αντιμετωπίζει τη σύγκρουση αυτή ως ευκαιρία να πλήξει το δεύτερο κεντροδεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα, στηρίζει μεν τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά γνωρίζει ότι η συνέχιση αυτής της αντιπαράθεσης (ειδικά μάλιστα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η εσωκομματική σύγκρουση για την απογραφή), θα ρίξει τη «σκιά της» πάνω από το λεγόμενο «Ζάππειο 2», στο οποίο έχει επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά.
Ο κ. Β. Μεϊμαράκης, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να ακούσει τις προτροπές στελεχών του κόμματός του και να χαμηλώσει τους τόνους.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή και θεώρησε ότι υποδεικνύεται από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο και μάλιστα ότι κατηγορείται για χρηματισμό. Αποκάλυψε δε ότι το 2008 τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του ο κ. Καρατζαφέρης και του ζήτησε να παραλάβει το «Παπανικολής».
Οπως ήταν αναμενόμενο, οι σαφείς υπαινιγμοί του πρώην υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη. Μία ημέρα μετά (την Παρασκευή) ο κ. Γ. Καρατζαφέρης πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας «μπροστάντζα» τον κ. Μεϊμαράκη.
«Εγώ δεν έχω ψευδώνυμα σαν και αυτά που ακολουθούν: γιατί στην πιάτσα τον λένε μπροστάντζα, γιατί προτρέχει; Ο μπροστάντζας υπουργός», τόνισε (ρ/ς «9»). «Εγώ» -πρόσθεσε- «είμαι από εκείνο το υλικό που δεν κωφεύω, δεν γέρνω, θα ρίξω όλη την αλήθεια κατάμουτρα στον Μεϊμαράκη, στον Σαμαρά και σε όλη αυτή την παρέα, η οποία προδίδει τα όνειρα του νεοδημοκράτη».
Το ίδιο βράδυ, ο κ. Β. Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του (Mega) χαρακτήρισε «νονό» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και διερωτήθηκε ποια ήταν η σκοπιμότητα της επίσκεψής του, το 2008, στο Πεντάγωνο. «Ξέρετε κανέναν αρχηγό πολιτικού κόμματος που να επισκέπτεται μόνος του τον υπουργό Εθνικής Αμυνας;», διερωτήθηκε.
ΥπαινιγμοίΕίναι προφανές ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν υπαινιγμούς για εμπλοκή στο πολύκροτο σκάνδαλο, παρά το γεγονός ότι κανείς εκ των δύο πολιτικών δεν το λέει ευθέως.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τις επόμενες ημέρες αναμένεται πάντως να διαψεύσει τα όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης περί κατ' ιδίαν συνάντησης και θα ζητήσει από τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής με στόχο να διερευνηθεί και η περίοδος της ΝΔ.
Ο κ. Μ. Βορίδης πάντως πήρε αποστάσεις από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι οι δηλώσεις και των δύο πολιτικών δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε. «Πολλές φορές η πολιτική αντιπαράθεση παίρνει ατραπούς, οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Τώρα ποιος έχει τη βασική ευθύνη και ποιος δεν την έχει... σε μια κουβέντα μπορεί να ειπωθούν παραπάνω κουβέντες, αυτό δεν είναι κάτι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62993013

Δεν υπάρχουν σχόλια: