Τρίτη 26 Απριλίου 2011

»Επαφες στις ΗΠΑ για το χρεος

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ
Ελευθεροτυπία,

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Ξεκίνησαν οι επαφές με ιδιώτες που έχουν ομόλογα
Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 10.00, έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Το ασανσέρ, που μεταφέρει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον συνεργάτη του Γιώργο Ζάνια και τον αντιπρόσωπο της χώρας στο Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σταματά στον 8ο όροφο του κτιρίου HQ1.
Ο υπουργός Οικονομικών κατευθύνεται προς το ...
γραφείο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου τον υποδέχεται στην είσοδο μπροστά στις κάμερες με ένα «συγκρατημένο» χαμόγελο. Οταν κλείνουν οι πόρτες του γραφείου του, ο υπουργός Οικονομικών δέχεται την πρώτη ψυχρολουσία από τον «αναμμένο» Στρος-Καν. «Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε συνεχώς διαρροές προς τα διεθνή ΜΜΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους σας» τον ψέγει εκνευρισμένος. «Δεν κάνουμε εμείς τις διαρροές, από δικά σας στελέχη προέρχονται αυτά που γράφονται» ανταπαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, όπως είναι φυσικό, απεκρύβη στη συνέχεια για ευνόητους λόγους πολιτικής προστασίας του υπουργού Οικονομικών που βάλλεται πανταχόθεν στο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=270200

Δεν υπάρχουν σχόλια: