Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

»Πως θα κριθουν 25.000 στελεχη Δημοσιου

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Ελευθεροτυπία, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Με γραπτές εξετάσεις τα στελέχη Δημοσίου

Στην αφετηρία της μάχης, που αναμένεται σκληρή, για την κατάληψη 25.000 θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο βρίσκονται ήδη περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Η πρώτη επιλογή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νέο σύστημα και έχει τη φιλοδοξία να θέσει και να εφαρμόσει για πρώτη φορά αντικειμενικούς όρους και προϋποθέσεις, με διαδικασία που... αναγγέλεται ως ανοιχτή και διάφανη στην επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες -και πάντως εντός του 2011.
Η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα αποκλείονται όσοι έχουν πειθαρχικές ποινές ή και ποινικές κυρώσεις Η επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και μοριοδότηση προσόντων που θεωρούνται εξατομικευμένα και αντικειμενικά, όπως χρόνια προϋπηρεσίας, τίτλοι σπουδών, ατομικά φύλλα αξιολόγησης. Την ευθύνη της επιλογής θα έχουν:
* Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, που έχει ήδη συγκροτηθεί πριν από το Πάσχα και αποτελείται από τέσσερα στελέχη του ΑΣΕΠ και ένα στέλεχος του Συνηγόρου του Πολίτη. Την προεδρία στο ΕΙΣΕΠ έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Φ. Μπολόφης. Ουσιαστικά, την πλειοψηφία του οργάνου κατέχει το ΑΣΕΠ, του οποίου τα μέλη έχουν επιλεγεί με απόφαση της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=270195

Δεν υπάρχουν σχόλια: