Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

»Από την πολιορκια του Μεσολογγιου στην πολιορκια της Κερατεας

Πέτρος Μάρκαρης http://www.aixmi.gr/index.php/apo-poliorkia-mesologgiou-kerateas/

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος μας να ήταν ότι περάσαμε από τη Χούντα στη Μεταπολίτευση, από εκεί στην – έστω εικονική – ευημερία και τέλος στην κατάρρευση, χωρίς καμιά ενδιάμεση αξιολόγηση των πεπραγμένων μας. Σαν κάποιος να μας έσπρωχνε κι εμείς να τρέχαμε με κομμένη την ανάσα, χωρίς να κοιτάμε ..γύρω μας.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πέσει με τα μούτρα στο δέντρο, δηλαδή στο Μνημόνιο και την επιμήκυνση ή την αναδιάρθρωση του χρέους, και να έχουμε αφήσει στην τύχη του το δάσος, δηλαδή την χώρα, σε ένα καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας, που αγγίζει τα όρια της αυτοδικίας. Πάρτε παράδειγμα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Μόνο με το δέντρο ασχολείται. Δεν ξέρω, αν στο τέλος θα «κουρέψουμε» το χρέος, για την ώρα, πάντως, «κουρεύουμε» τους νόμους και τους φέρνουμε στα μέτρα μας.
Ας αρχίσουμε από εκεί που βρωμάει το ψάρι, από το κεφάλι. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα μας είχε πρήξει επί μήνες το σηκώτι με τις εξεταστικές και τις προανακριτικές επιτροπές, που αποδείχτηκαν φούμαρα. Τώρα ένα μέρος του ίδιου πολιτικού συστήματος επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός περιφερειάρχη, μέλους της συντηρητικής παράταξης, επικαλούμενο «ανθρωπιστικούς λόγους», ή την ψήφο του λαού, που τον εξέλεξε περιφερειάρχη, αφού είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως. Συνεπώς, οι «ανθρωπιστικοί λόγοι» και η ψήφος του λαού υπερισχύουν των δικαστικών αποφάσεων. Ξέρετε άλλη δημοκρατική χώρα που να ερμηνεύει έτσι τους νόμους;
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα διόδια στην Ελλάδα είναι μια ληστρική μηχανή που λειτουργεί με τη συνδρομή του κράτους. Πουθενά στην Ευρώπη οι οδηγοί δεν υποχρεώνονται να πληρώνουν σχεδόν κάθε δέκα χιλιόμετρα διόδια. Ούτε υπάρχει χώρα στην οποία οι εργολάβοι να μην κατασκευάζουν τους παράδρομους, για να εξαναγκάσουν τους οδηγούς να πληρώνουν διόδια και, μάλιστα, με την ανοχή του κράτους. Αυτό, όμως, δε νομιμοποιεί ούτε το κλείσιμο των διοδίων, ούτε το κάψιμο των κλήσεων. Το κίνημα των διοδίων θα μπορούσε να ανοίξει μια διαδικτυακή σελίδα να μαζέψει υπογραφές και να πάει τους εργολάβους στα δικαστήρια.
Ποια δικαστήρια, όμως, όταν μόλις πριν από μερικές μέρες καταδικαστήκαμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή μια δίκη κράτησε στην ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/apo-poliorkia-mesologgiou-kerateas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: