Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

»Ποσο κοστιζει το πολιτικο κοστος

Σία Κοσιώνη http://www.aixmi.gr/index.php/poso-kostizei-to-politiko-kostos/




Υφυπουργός από αυτούς που λέμε «μη αναγνωρίσιμους» αναρωτιόταν πρόσφατα σε ιδιωτική συζήτηση: «Μα είναι δυνατόν να παλεύεις τόσα χρονιά να εκλεγείς βουλευτής και όταν τελικά φτάνει η στιγμή που εκπληρώνεις το όνειρό σου και γίνεσαι υπουργός, να φοβάσαι να πας μέχρι το περίπτερο να... πάρεις τσίχλες;»
Είμαι σίγουρη ότι ανάλογη προσωπική πικρία διακατέχει κι άλλους κυβερνητικούς νεοσσούς, όπως επίσης και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν ξαφνικά να ρισκάρουν έναν ολόκληρο πολιτικό βίο καταλαμβάνοντας κυβερνητικά πόστα στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.
Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, οι περίλαμπροι υπό τον πράσινο ήλιο του εκλογικού θριάμβου πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκαν να μιλήσουν δυσάρεστα και να πράξουν ακόμη πιο δυσάρεστα. Μετά από μία μακρά φάση ευδαιμονίας, μία ελπιδοφόρα προεκλογική περίοδο υπό το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και ένα μετεκλογικό διάστημα ευφορίας σπάνιας έντασης, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε αίφνης να γίνει κακό.
Η κρίση ξέσπασε και γρήγορα οι υπουργοί άρχισαν να φέρνουν το ένα σκληρό μέτρο μετά το άλλο, άλλοτε ξιφουλκώντας υπέρ της αναγκαιότητάς του και άλλοτε βγάζοντας μπροστά την κακή τρόικα που δεν τους άφηνε κανένα περιθώριο κινήσεων. Οι βουλευτές πάλι, άλλοι με βαριά καρδιά και άλλοι με προθυμία και πίστη άρχισαν να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/poso-kostizei-to-politiko-kostos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: