Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

»«Κρανιου τοπος» για τα επομενα 20 χρονια η Φουκουσιμα

enet.gr, 08:05



Συνεχίζεται το θρίλερ με τη ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα. Σύμβουλος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο δεν θα μπορεί να κατοικηθεί για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια. Την ίδια στιγμή, υψηλά ποσοστά ραδιενεργών στοιχείων ανιχνεύθηκαν ξανά σε ψάρια και λαχανικά, ενώ η... Tepco ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει ξανά σε λειτουργία έναν άλλο αντιδραστήρα, η λειτουργία του οποίου είχε σταματήσει έπειτα από σεισμό το 2007.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση ίσως να πρέπει να αναζητήσει άλλες μεθόδους να ελέγξει την πυρηνική διαρροή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προσπάθειες να απομακρυνθεί το εμπλουτισμένο με πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, νερό που προέρχεται από την ψύξη των αντιδραστήρων, δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ παρεμποδίζουν και την εξέλιξη των εργασιών της επισκευής των ευρισκόμενων σε κρίσιμη κατάσταση ράβδων ψύξης στους πυρήνες τους.
Ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας πρότεινε να υιοθετηθεί μία εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=267105

Δεν υπάρχουν σχόλια: