Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

»Παπανδρεου: «Λυση πακετο ή καμια λυση» στις Βρυξελλες

Ε 8/3
Ελλάδα δεν θα δεχθεί προτάσεις που αντιμετωπίζουν μόνο εν μέρει το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην ΕΕ, για λόγους ιδεολογικούς ή λαϊκισμού, είπε ο πρωθυπουργός στο μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο. «Ή θα έχουμε συνολική λύση, ή δεν θα έχουμε λύση»
Ο πρωθυπουργός ανέβασε τον τόνο των ελληνικών θέσεων προς τους... Ευρωπαίους εταίρους, ενόψει των σύο κρίσιμων Συνόδων Κορυφής και στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την Moody's.
Είχε προηγηθεί το απόγευμα μαραθώνια συνεδρίαση ενός άτυπου υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, από τις 19.45 περίπου και μέχρι τα μεσάνυχτα. Νωρίτερα ο Γ.Παπανδρέου είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημ.Δρούτσα και την αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Στην μακροσκελή του δήλωση ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί «αδικαιολόγητη αυτή τη νέα υποβάθμιση, μιας και δεν έχει καμία βάση σε σχέση και με την πορεία του προγράμματός μας».
«Εάν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις, εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά να ρίξουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στις δικές μας δυνάμεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Διευκρίνισε επίσης ότι «και καλά να πάει αυτή η μάχη, δεν σημαίνει ότι επειδή δημιουργήθηκε ένα καλύτερο κλίμα εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές ή να εφαρμόσουμε τις αλλαγές τις οποίες έχουμε αποφασίσει».
Μήνυμα στην ΕΕ για πλήρη λύση
«Επειδή μπορεί να δούμε αποσπασματικές προσπάθειες διαπραγμάτευσης είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε για εσωτερικούς λόγους σε κάθε χώρα απέναντι στην κοινή γνώμη, είτε λόγω ενός εύκολου λαϊκισμού, εμείς θα επιμείνουμε ... Θα δεχθούμε ως μόνη λύση, μια λύση πακέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ... Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση, ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας», τόνισε εμφατικά ο Γ.Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=56556951

Δεν υπάρχουν σχόλια: