Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

»Πηρε «εγκριση» απο υπουργους, συναντα σημερα τους αρχηγους

Της νύχτας τα καμώματα...

Ελευθεροτυπία,
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ * ΤΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Πήρε «έγκριση» από υπουργούς, συναντά σήμερα τους αρχηγούς
Συνολική λύση του προβλήματος του χρέους θα επιδιώξει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 25 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε στη βραδινή πολύωρη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Αν δεν γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά αιτήματα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ...
ενδεχόμενα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «κρίσιμη τη μάχη μέχρι τις 25 Μαρτίου», αλλά πρόσθεσε ότι «η 25η Μαρτίου δεν είναι το τέλος του κόσμου», γεγονός που αποτυπώνει την απαισιοδοξία που επικρατεί στην Αθήνα. Γι' αυτό και ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι οι αποφάσεις της επικείμενης συνόδου κορυφής είναι κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε θέση αδυναμίας, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης. Και είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων, όπως η χθεσινή της Moody's, αφορούν και την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα πάει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής έχοντας στο διεκδικητικό του πλαίσιο τρία αιτήματα, προκειμένου να αποδεχθεί το προτεινόμενο από τη Γερμανία Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Τα αιτήμα τα είναι:
* Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί λίγες μέρες νωρίτερα, στις 11 Μαρτίου, στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.
* Η μείωση των επιτοκίων του...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=257355

Δεν υπάρχουν σχόλια: