Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

»Αντωνη Θεε μου, παντοτινε Αρχηγε μου!

kassimatis@kathimerini.gr

Αυτό είναι κάτι παραπάνω από «πολιτικός έρωτας», για να θυμηθούμε πώς περιέγραφε την κατάστασή του με τον Κώστα Καραμανλή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. (Ο κορυφαίος διασκεδαστής του πολιτικού συστήματος τη δεκαετία του 2000, παρωχημένος πλέον.) Είναι κάτι παραπάνω από «κραταιά ώς τον θάνατο αγάπη». Ισως είναι ακόμη παραπάνω κι από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τα τοιαύτα. Αυτό αγγίζει πλέον τα ...όρια της θρησκευτικής λατρείας!
Εννοώ το χθεσινό άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη του Υμνωδού, όπως θα τον λέω εφεξής, διότι παρόμοια γραπτή μαρτυρία λατρείας στον Αντώνη Σαμαρά εγώ δεν έχω ξαναδεί. Ιδού μια ιδέα του οράματος του Παραδείσου της ενωμένης Κεντροδεξιάς, όπως το αποκάλυψε άγγελος Κυρίου προφανώς στον Γαρουφαήλ τον Υμνωδό και εκείνος το κατέγραψε: «Μ’ έναν Αρχηγό. Ολων μας. Πληρεξούσιό μας απέναντι στο άγριο μέλλον. Θα το δαμάσουμε. Θα συνάψουμε όλοι μαζί του το πολιτικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας και θα αγωνιστούμε για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την Ελευθερία μας. Ελευθερία εθνική και κοινωνική (σ. τ. σ.: γιατί όχι και ατομική;), ελευθερία από τις δουλείες του Μνημονίου, την ύφεση και την υπανάπτυξη. Γιατί όπως είπε πριν από καιρό: 9Δεν υπάρχει ελεύθερος άνθρωπος χωρίς ελεύθερη Πατρίδα”».
Σημειωτέον ότι σε ένα χειμαρρώδες κείμενο των 1.000 λέξεων, ο Γαρουφαήλ ο Υμνωδός αναφέρεται σε Εκείνον (καταλαβαίνετε ποιον) με τον όρο «ο Αρχηγός» και μόνον σε ένα σημείο αναφέρει ρητώς το σεπτό όνομά Του! Ισως επειδή σέβεται την εντολή: Ου λείψη το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω...
Τεμπέληδες
της εύφορης κοιλάδας
Ακόμη και η εκπαίδευση, όπως σχεδόν κάθε άλλος τομέας στη σφαίρα του ελληνικού Δημοσίου, υπάρχει πρωτίστως για να προωθεί την ευημερία των υπαλλήλων της. Αν μπορείτε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας, διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, της 20ής Ιανουαρίου: «Οι σχολικοί σύμβουλοι, εφόσον έχουν ως στόχο την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων, μπορούν να πραγματοποιούν τα σεμινάρια σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι σε καμιά περίπτωση να παρακολουθούν σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός του εργασιακού τους ωραρίου».
Η ΔΟΕ, ουσιαστικά, καθοδηγεί τους δασκάλους να παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια μόνον σε ώρες διδασκαλίας, το οποίο σημαίνει ασφαλώς ότι την ίδια ώρα δεν θα γίνεται το μάθημα. Παραθέτω σχετικώς το εύστοχο σχόλιο του αναγνώστη Φ. Α., που είχε την καλοσύνη να μου στείλει την ανακοίνωση, διότι αυτός καταφέρνει να κρατήσει την ψυχραιμία του, πράγμα το οποίο φοβάμαι ότι εγώ δεν θα μπορούσα: «Αυτό συμβαίνει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει ημιαγράμματους, με εκπαιδευτικούς που εργάζονται 15 με 22 ώρες την εβδομάδα, όταν φυσικά δεν είναι καλοκαίρι, Χριστούγεννα κ. λπ. ή δεν είναι αποσπασμένοι αλλού».
«Αν μιλήσετε με ένα μέσο εκπαιδευτικό», συνεχίζει ο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/03/2011_434518

Δεν υπάρχουν σχόλια: