Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

»Οταν η υποκρισια δεν αποδιδει

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 10/2

Οι καιροί είναι δύσκολοι, και ο κόσμος από δύσπιστος μέχρι και απορριπτικός. Και δεν έχει άδικο. Ιδιαίτερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αυτοί που αντικειμενικά δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, κι όμως είναι αυτοί που κυρίως έχουν πληρώσει -και πληρώνουν- τα σπασμένα των άλλων. Ολων των άλλων που, λιγότερο ή περισσότερο, ευθυνόμαστε για τα ...σημερινά μας χάλια.
Καλό θα είναι, λοιπόν, να σκεφτόμαστε όλοι λίγο παραπάνω τα όσα κάνουμε, λέμε ή γράφουμε. Για το καλό μας, πρώτα απ’ όλα, κι αν φυσικά θέλουμε να ανακτήσουμε κάτι από την αξιοπιστία μας. Ολοι. Και πρωτίστως όσοι στην περίοδο αυτή ζητάνε ουσιαστικά να εξαιρεθούν από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται όλοι οι άλλοι.
Παράδειγμα, οι γιατροί. Και όχι μόνο όσοι απεργούν ή επιδίδονται σε καταλήψεις ελπίζοντας ότι θα εκβιάσουν ευνοϊκές γι’ αυτούς υποχωρήσεις, αλλά και οι βουλευτές συνάδελφοί τους που συνδυάζουν την αντιπολιτευτική γυμναστική με την προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων, παρόλο που γνωρίζουν, γιατί ανόητοι δεν είναι, πως τίποτα απ’ όσα λένε δεν πείθει εκείνους στους οποίους απευθύνονται.
Καλώς 'ή κακώς, γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτήν τη χώρα. Κι αν οι δύσκολες μέρες που περνάμε εξωθούν συχνά σε άδικες γενικεύσεις, εκείνο που δεν αλλάζει είναι πως σε γενικές γραμμές οι επικρίσεις σε βάρος των επαγγελματικών ομάδων που κυριαρχούν στην πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική μας ζωή είναι δίκαιες. Γιατί, βλέπετε, όλοι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=53980987

Δεν υπάρχουν σχόλια: