Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θαυμασμός
«E» 10/2

Δεν ξέρουμε ποια γνώμη έχει ο καθένας για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, αλλά, εκτός από την προσέγγιση (πιθανώς υποχρεωτική) με την Αθήνα, φαίνεται ότι αρχίζει να συγκινείται και από τον ελληνικό πολιτισμό! Σε ομιλία του ενώπιον 400 Ευρωπαίων βουλευτών που συμμετείχαν σε συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, ενθυμούμενος τον νυχτερινό περίπατο που έκανε με τον Γ. Παπανδρέου στην Ακρόπολη, ο... Νετανιάχου είπε ότι «οι δύο πηγές του δυτικού πολιτισμού ήταν στην Αθήνα και στην Ιερουσαλήμ». Είπε κι άλλα πολλά, που αποκαλύπτουν έναν έστω και όψιμο θαυμαστή του ελληνικού πολιτισμού και, θα συμπληρώναμε, έναν χρήσιμο... διαφημιστή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος!

Με... εξαψήφιο μισθό!Ο Γιόσκα Φίσερ, που ήταν προσκεκλημένος στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, από το 2005, όταν εγκατέλειψε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα πορεία σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και, πλέον, η βασική του απασχόληση είναι ως σύμβουλος στο μεγάλο ενεργειακό σχέδιο του αγωγού Ναμπούκο, με μισθό που, όπως φημολογείται, είναι... εξαψήφιος. Καθόλου άσχημα για έναν παλιό αριστεριστή και αντικομφορμιστή οικολόγο...
Ζεσταίνονται οι μηχανές...Για να μην ξεχνιόμαστε: το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», σύμφωνα με NAVTEX που εκδόθηκε χθες, θα πραγματοποιήσει στον κόλπο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, ωκεανογραφικές έρευνες έως την Παρασκευή. Πλησιάζει η άνοιξη και ζεσταίνονται οι... μηχανές.
Μια ομάδα υπαλλήλων...Φαίνεται ότι το «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης μεταξύ των πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης και των τεχνοκρατών της τρόικας στις καθιερωμένες πλέον τριμηνιαίες συναντήσεις τους έχει τους δικούς του κανόνες. Οπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, παρακολουθώντας τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, απομυθοποίησε το τι εστί τρόικα. «Απλούστατα η τρόικα είναι μια ομάδα υπαλλήλων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα παραπέρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Γκρίνιες στη ΝΔ προκάλεσε η πρωτοβουλία του Κ. Μαρκόπουλου να ζητήσει την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή, λόγω της απόφασης που εξέδωσε ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. στις Σέρρες. Αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση την κίνηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους.
Πάντως η ΝΔ γυροφέρνει την πρόταση μομφής, αλλά ο «στόχος» δεν θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλλον πιο ψηλά θέλουν να ανέβουν. Εκεί κοντά στον...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: