Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

»Ο Καραμανλης και το «κολυμπι»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 1/2

Προσπαθώ να καταλάβω τις δύο τελευταίες μέρες ποιος είναι ο λόγος που ανακηρύσσεται ως πρώτη είδηση το γεγονός ότι, βγαίνοντας από την κρίση, θα πρέπει να δεσμευθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και συνταγματικά, πως η δημοσιονομική πολιτική μας θα είναι εφεξής τέτοια που δεν θα δημιουργεί αυξημένα ελλείμματα. Υπήρχε μήπως περίπτωση να συμβεί τίποτα το διαφορετικό και φτάσαμε στο σημείο ώστε το αυτονόητο να ...εκλαμβάνεται ως είδηση;

Θυμάμαι το ‘81, που μπήκαμε στην ΕΟΚ, πως πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την άποψη ότι ο Καραμανλής μάς «έριχνε στα βαθιά». Και η απάντησή του ήταν πως «θέλοντας και μη, θα μάθουμε να κολυμπάμε». Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν δείξαμε. Νομίζοντας, πολίτες και πολιτικοί, πως η ΕΟΚ είχε δημιουργηθεί για να χρηματοδοτεί την καλοπέρασή μας, σπαταλήσαμε τρεις δεκαετίες και εκατοντάδες δισ. για να βρεθούμε ως χώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που ήμασταν όταν ξεκινήσαμε.
Αλλά τα ψέματα τελείωσαν. Και τώρα μαθαίνουμε, καθυστερημένα έστω, να κολυμπάμε. Που πολύ απλά σημαίνει πως πρέπει να εξοικειωθούμε πια με την ιδέα ότι θα πρέπει να ζούμε όπως ζουν και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί και πως θα ισχύουν και για εμάς όσα ισχύουν και για τους άλλους. Και οι πρώτοι που οφείλουμε να το καταλάβουμε αυτό είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι, έτσι ώστε να πάψουμε, επιτέλους, να προβάλλουμε ως ποινή ή τιμωρία ρυθμίσεις και μέτρα που ή προγραμματίζονται για το σύνολο της Ευρωζώνης ή εφαρμόζονται από χρόνια στη Γερμανία, στη Γαλλία ή αλλού.
Δεν αισιοδοξώ, δυστυχώς, ότι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=52998970

Δεν υπάρχουν σχόλια: