Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Εφυγε... νύχτα!
«E» 1/2

Ακέφαλη είναι πλέον η διεύθυνση του προγράμματος κατασκευής των νέων υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. «Νύχτα» έδιωξαν οι Aραβες τον Γερμανό διευθυντή, και τώρα διάφοροι Ελληνες απόστρατοι ναύαρχοι τσακώνονται για το ποιος θα καταλάβει τη «χρυσή» καρέκλα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μυστικά διαβούλια για την ενσωμάτωση και των ναυπηγείων Ελευσίνας στον Όμιλο Abu Dhabi Mar. Μόνο που ο Ν. Ταβουλάρης αποδεικνύεται τόσο «σκληρό καρύδι», που ούτε ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορεί να το... σπάσει!

Πονοκέφαλοι
Τα... μυστικά του βάλτου προσπαθούν να ξεδιαλύνουν ο ναύαρχος Ελευσινιώτης, αρχηγός του ΓΕΝ, με τον πτέραρχο Γεωργιόπουλο, διευθυντή εξοπλισμών, καθώς πρέπει από κοινού να βρουν άμεσες και φθηνές λύσεις για την αύξηση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας του στόλου. Παράλληλα τους απασχολεί και το φλέγον θέμα των νέων φρεγατών FREMM καθώς, σύμφωνα με την εκτίμηση της νυν ηγεσία του... ΓΕΝ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν υπερτιμολογημένο από τη ΝΔ.
Ακόμη πληρώνουν...
Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργήθηκε μεν, συνεχίζεται όμως να καταβάλλεται το μίσθωμα στο αδειανό πλέον κτίριο και να πληρώνει επίσης και το αντίτιμο των δυο θέσεων πάρκινγκ που προορίζονταν για τα στελέχη του Ινστιτούτου. Το θέμα είχε θέσει με ερώτηση στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και η απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο ήταν αυτή που προαναφέραμε.
Θα συνεχίσουν;Η εξήγηση είναι πως η σύμβαση προέβλεπε πως σε περίπτωση πρόωρης λύσης της μίσθωσης, ο μισθωτής, το Δημόσιο δηλαδή είναι υποχρεωμένο να καταβάλει όλα τα μισθώματα. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο μίσθωμα λήγει τον επόμενο μήνα. Τι γίνεται όμως με πολλούς άλλους Οργανισμούς που η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει; Θα συνεχίζει το δημόσιο να καταβάλλει μισθώματα;
Επιλεκτικές ευαισθησίεςΠερίεργες ευαισθησίες δείχνει η διοικούσα επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Χθες επέλεξε να αναφέρει επιτιμητικά ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην TV-100 και ΕΡΤ-3. Ομως δεν έκανε το ίδιο, όταν τόσα χρόνια η πρώτη λειτουργούσε μονολιθικά ως φέουδο του Β. Παπαγεωργόπουλου και ως γαλάζιο παραμάγαζο. Ούτε όμως και για την ΕΤ3, όπου μόνο η γενική διευθύντρια αμειβόταν με το ιλιγγιώδες ποσό των 16.000 ευρώ τον μήνα!
Εκτός... γραμμήςΣτη γραμμή της εθνικής συνεννόησης επιμένει ο Δημ. Αβραμόπουλος, πηγαίνοντας κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματός του για μετωπική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης με την ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: