Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

»Εκτος ελεγχου η κατασταση στο Καιρο

enet.gr, 07:02

Τουλάχιστον 5 νεκροί - Εκατοντάδες οι τραυματίες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κάιρο
Σε συλλήψεις προχώρησε ο στρατός
Επικίνδυνη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο καθώς τουλάχιστον 5 διαδηλωτές έχουν χάσει από χθες τη ζωή τους από τα πυρά ομάδων προσκείμενων στον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Εκατοντάδες οι τραυματίες ίσως και να ...ξεπερνούν τους χίλιους σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία. Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο κατευθύνονται φιλοκυβερνητικοί, οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς.
Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι υπάρχουν 5 νεκροί και 836 τραυματίες, εκ των οποίων οι 86 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα θύματα χτυπήθηκαν κατά την ανταλλαγή πετρών και από επιθέσεις με μεταλλικά ραβδιά. Όπως τόνισε ο υπουργός την αυγή σημειώθηκαν και πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οπαδοί του Μουμπάρακ άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος.
Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, σήμερα το πρωί ο στρατός της Αιγύπτου παρέταξε στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος της πλατείας Ταχρίρ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν προβεί σε συλλήψεις
Εκατοντάδες ακόμη έχουν τραυματισθεί από...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=247653

Δεν υπάρχουν σχόλια: