Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

»The Angry Arab: Άδεια Ομπαμα να δολοφονηθούν Αιγυπτιοι πολιτες

tvxsteam

Μόλις είδα τον επιβλητικό τόνο του Χόσνι Μουμπάρακ κατά την εκφώνηση της ομιλίας του, συνειδητοποίησα ότι δεν μιλά εξ ονόματός του, αλλά εκ μέρους των χρηματοδοτών ΗΠΑ και Ισραήλ.
Το Ισραήλ έκανε λάθος απέναντι στον αραβικό λαό, αποκαλύπτοντας τον έντονο πανικό και φόβο του υπό την προοπτική μιας αραβικής δημοκρατίας στα... σύνορά του. Βεβαίως, ο Ομπάμα θα παρακολουθούσε στενά και θα συζητούσε με το στενό σύμμαχό του στη Μέση Ανατολή, Νετανιάχου. Μόλις διάβασα το λόγο του Ομπάμα: επιβεβαίωσε τις υποψίες μου ότι επιτράπηκε στον Μουμπάρακ από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσει τον Αιγυπτιακό λαό όπως επιθυμούσε. Για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται στην Αίγυπτο από σήμερα και έπειτα, υπεύθυνος είναι ο Ομπάμα, διότι «αγκάλιασε» τη νέα αυτή στρατηγική, αφήνοντας τον Μουμπάρακ να αψηφήσει το λαό του.
Δεν εμπιστεύομαι τον αιγυπτιακό στρατό: οι επικεφαλής του έχουν επιλεγεί από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και μπορούν εύκολα να μεταπειστούν με δωροδοκίες. Ενδιαφέρονται ελάχιστα για τον αιγυπτιακό λαό. Είναι μέρος της ομάδας εξουσίας του τυράννου.
Η ομιλία Ομπάμα δεν είχε και τόσο κωδικοποιημένη γλώσσα, ώστε να επιτρέψει στον Μουμπάρακ να κάνει του κεφαλιού του: η συζήτηση περί μετάβασης σημαίνει ότι στην ουσία του είπαν να μείνει στην εξουσία, διότι το Ισραήλ πραγματικά φοβάται μια Αίγυπτο χωρίς Μουμπάρακ.
Πώς τολμά ο Ομπάμα να μιλά για τεχνολογία προς τη νεολαία της Αιγύπτου, όταν στην ομιλία του δεν ξεστόμισε ούτε μία λέξη για το πως ο Μουμπάρακ σιωπά και απαγορεύει την τεχνολογία στη χώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: μπορεί να είναι σαν την επιχείρηση στο Ιράν το 1953. Οι ΗΠΑ τώρα ετοιμάζονται για ένα πραξικόπημα κατά της βούλησης του αιγυπτιακού λαού.
Χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και οι Αιγύπτιοι διαθέτουν αυτές τις ιδιότητες. Η κίνηση αυτή του Ομπάμα προς την Αίγυπτο μπορεί να περιγραφεί ως εγκληματική, διότι θα οδηγήσει σε αίμα στους δρόμους. Αναρωτιέμαι αν ο Ομπάμα στη συζήτησή του με τον Μουμπάρακ, ασχολήθηκε με νούμερα όπως: απλώς μην σκοτώσεις περισσότερους από 50-60 την ημέρα. Ο χωρίς αρχές κυνισμός του μου θυμίζει τις συνωμοσίες της δεκαετίας του ’50. Χαίρομαι πολύ που αντιστάθηκα σε όλες τις προσπάθειες των φιλελεύθερων και αριστερών φίλων μου, που με παρακινούσαν να ψηφίσω για αυτή την προσωποποίηση του Δόγματος Μπους.*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο angryarab.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: