Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

»Εκρηξη φορων στα ακινητα

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ Ελευθεροτυπία,

«ΚΕΡΑΜΙΔΑ» ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200% ΤΟ Β' ΕΞΑΜΗΝΟ 2011 ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ
Εξισώνουν αντικειμενικές και αγοραίες τιμές ακινήτων
Στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και την αντικατάστασή τους με αγοραίες τιμές προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Ερχονται υπέρογκες αυξήσεις, ακόμα και πάνω από 200%, στις φορολογικές αξίες των ακινήτων, που θα συμπαρασύρουν τους φόρους μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ΤΑΠ.
Τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της...

κυβέρνησης αποκάλυψε κατά το χθεσινό φορολογικό διάλογο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.
Οι συνεχείς αναφορές των εκπροσώπων του κλάδου (ΠΟΜΙΔΑ, Κατασκευαστές, Μεσίτες) προκάλεσαν την εξής αντίδραση του κ. Πλασκοβίτη: «Το υπουργείο δεν έχει μιλήσει για αύξηση αντικειμενικών αξιών ποτέ. Λέμε για προσαρμογή στις αγοραίες αξίες». Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση στελέχους της κυβέρνησης.
Μαζεύουν στοιχεία
Η αύξηση των αντικειμενικών ακόμα και πάνω από 200% θα είναι γεγονός από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι αντικειμενικές αξίες καταργούνται και αντικαθίστανται από τις αγοραίες τιμές. Η αναπροσαρμογή θα είναι προς τα πάνω σχεδόν για το σύνολο των περιοχών, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπου θα έχουμε και μειώσεις.
Η διαμόρφωσή τους θα γίνεται σε ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3382118986583770755

Δεν υπάρχουν σχόλια: