Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

»Ο Συνταγματαρχης τους «γραφει» ολους*

Μαρία Καρχιλάκη http://www.aixmi.gr/index.php/syntagmatarxis-grafei-olous/


Με χίλιους δυο χαρακτηρισμούς μπορείς να «στολίσεις» το γιο του Καντάφι, Σαΐφ: Κατάπτυστος, κυνικός, αλαζόνας, κάθαρμα σκέτο. Δεν μπορείς, όμως, να πεις ότι δεν του κόβει. Το διάγγελμά του προκάλεσε ρίγη, είπε, όμως, αλήθειες με αποδέκτες εντός και εκτός Λιβύης.
Στους «μέσα», είπε το αυτονόητο όταν μιλούσε για εμφύλιο και ...ποταμούς αίματος: Ότι η Λιβύη, σε αντίθεση με την Τυνησία και την Αίγυπτο, δεν έχει ξεφύγει από την εποχή των φυλών, δεν έχει αναπτύξει την ταυτότητα του έθνους- κράτους, συνεπώς σε περίπτωση ανατροπής του ισχύοντος στάτους κβο οι φατρίες θα «σφαχτούν» για την εξουσία και το πετρέλαιο, διότι δεν θα μπορούν να τα μοιράσουν. «Τώρα κλαίτε για μερικές δεκάδες νεκρούς» είπε ο Σαΐφ, ο επονομαζόμενος και «πλέι-μπόι του Λονδίνου» (δίχως μια κουβέντα συμπόνιας γι’ αυτούς που χάθηκαν), «μετά θα κλαίτε για εκατοντάδες χιλιάδες».
Στους «έξω», είπε ότι αν «πέσει» ο πατέρας του θα έρθουν οι ισλαμιστές. Θα πείτε ότι αυτό το λένε όλες οι ηγεσίες της περιοχής, το έλεγαν και ο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/syntagmatarxis-grafei-olous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: