Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

»Ισχυρο απεργιακο μηνυμα με ογκωδη διαδηλωση και τα συνηθη επεισoδια

enet.gr, 06:0


«Παρέλυσε» δημόσιος και ιδιωτικό τομέας
Ισχυρό απεργιακό μήνυμα με ογκώδη διαδήλωση και τα συνήθη επεισόδια
Η ΕΛ.ΑΣ. «έπνιξε» την πορεία στα δακρυγόνα - 26 προσαγωγές 9 συλλήψεις
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν χθες στην πρώτη μεγάλη απεργία του 2011. Για απόλυτη επιτυχία κάνουν λόγο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ όσον αφορά τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν, ενώ ικανοποιημένο δηλώνει και το ΠΑΜΕ για τη ...συμμετοχή στη δική του, ανεξάρτητη από των άλλων δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων πορεία διαμαρτυρίας. Ωστόσο στις χθεσινές διαδηλώσεις επίσης για άλλη μια φορά σημειώθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και των ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες επίσης για άλλη μια φορά έπνιξαν τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα. Η αστυνομία προσήγαγε 26 άτομα από τα οποία 9 συνελήφθησαν, ενώ όπως ανέφερε το αρχηγείο της Αστυνομίας 15 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, όμως τα συνδικάτα κάνουν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό διαδηλωτών. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στις περικοπές μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ανεργία και την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.
Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100% τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στα διυλιστήρια η συμμετοχή έφτασε το 100%, το ίδιο στα ναυπηγεία, στις μεταφορές και στα πλοία, στα λιμάνια, στη ...diabaste edvhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=254009

Δεν υπάρχουν σχόλια: