Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

»Λυση στο ΕΦΑΠΑΞ

Ελευθεροτυπία,Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 550 ΕΚΑΤ. ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Λεφτά για 22.000 εφάπαξ το χρόνο και 25.000 έμμεσες προσλήψεις
Δάνειο και ομόλογα στο Ταμείο Πρόνοιας εγκρίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το εφάπαξ, ενώ συγκεντρώνουν και τα κονδύλια για τα μικρά έργα, ώστε να γίνουν προσλήψεις ανέργων σε δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις μέσω ΟΑΕΔ.
Παρά τις δρακόντειες προβλέψεις του Μνημονίου για τον ...

περιορισμό των κρατικών εγγυήσεων και των δανείων, ώστε να περιοριστεί το χρέος, και τη δέσμευση για πρόσληψη 1 νέου υπαλλήλου στη θέση 5 που αποχωρούν, οι αδήριτες κοινωνικές ανάγκες (αύξηση της ανεργίας) και η διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια (περικοπές, «ουρές» και καθυστερήσεις) υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.
Ετσι μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στέλνει επιστολή στην ΑΔΕΔΥ, με την οποία περιγράφει τη λύση για το ξεμπλοκάρισμα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Η πρόταση περιλαμβάνει δύο πηγές χρηματοδότησης για την άντληση 550 εκατ. ευρώ και τη χορήγηση έως και 14.000 εφάπαξ μέσα στο χρόνο. Και αυτά, πέραν των 8.000 που αντέχει το Ταμείο Πρόνοιας να δώσει με βάση τις εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων που θα εισπράξει.
Η ανωτέρω εξέλιξη επιβάλλεται και για τον περιορισμό του ελλείμματος, καθώς έχουν εγγραφεί από την τρόικα στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και 500 εκατ. εκ των υποχρεώσεων του Ταμείου Πρόνοιας.
Τα 300 εκατ. θα προέλθουν από δάνειο που θα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=248812

Δεν υπάρχουν σχόλια: