Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

»Αποστασεις Σαμαρα απο Καραμανλη και στον... αερα

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με αεροπλάνο της γραμμής
«E» 17/1

Υπό τη σκιά του ψυχρού κλίματος που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις των κ. Σαμαρά και Καραμανλή πραγματοποιείται στη μία το μεσημέρι η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το «παρών» αναμένεται να... δώσουν τόσο ο νυν πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός. Της μάλλον τυπικής αυτής συνάντησης προηγήθηκε χθες μια κίνηση από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ που δεν βοήθησε προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της έντασης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο που έχει ναυλωθεί από το Ιδρυμα Καραμανλή, χθες στενοί του συνεργάτες επικαλέστηκαν κομματική σύσκεψη στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και διευκρίνισαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα ταξιδέψει μόνος του, με το αεροπλάνο της γραμμής.
Η αλλαγή στον σχεδιασμό προκάλεσε πολλές και ποικίλες ερμηνείες, ενώ βουλευτές της ΝΔ επεσήμαναν ότι προφανώς στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επικράτησαν «δεύτερες» σκέψεις σε ό,τι αφορά το ταξίδι μαζί με τους «φρουρούς» του Καραμανλισμού, με τους οποίους δεν διατηρεί και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, στις έντεκα επρόκειτο να προεδρεύσει σύσκεψης με κομματικά στελέχη και στη μία θα παραστεί στην εκδήλωση, όπου και θα μιλήσει.
Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να ταξιδέψει μόνος, βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Οι σχέσεις, πάντως, του νυν με τον τέως πρόεδρο της...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=51090953

Δεν υπάρχουν σχόλια: