Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πίτα με... μηνύματα
«E» 17/1

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του υπουργείου Εξωτερικών θα κόψει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου. Οι λόγοι είναι προφανείς. Πρώτον, θέλει να βρεθεί μεταξύ φίλων και, δεύτερον, να αξιοποιήσει την ευκαιρία να διευκρινίσει μερικά πράγματα για τις σχέσεις με την Τουρκία και το ενδεχόμενο ενεργειακής συνεργασίας στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα για τους... επικεφαλής των γραφείων Τύπου Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν και οι προϊστάμενοι των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
Συνεχίζει... εθελοντικάΕκτός διπλωματικής υπηρεσίας θα βρεθεί οριστικά πλέον, μετά την ολοκλήρωση και της τριετούς παράτασης που δικαιούνταν, ο πρέσβης Γ. Σαββαΐδης. Οπως μαθαίνουμε, πάντως, συνεχίζει -σε εθελοντική, προς το παρόν, βάση- την ενασχόλησή του με τις υποθέσεις που χειριζόταν τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνον ο ρόλος συμβούλου για θέματα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, αλλά και η παρουσία του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως αντίκλητου της Ελλάδας στην προσφυγή που έχει καταθέσει εναντίον της χώρας μας η ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος. Ηδη η υπόθεση προχωρεί και μέχρι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί και η τελική φάση της ακροαματικής διαδικασίας με την προφορική παρουσία των εκατέρωθεν θέσεων.
Ναι, ίσως, όχι«Εκλογές, ανασχηματισμό ή εκλογικό νόμο θα κάνετε;», ρώτησε συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Στο τρίτο λέω «ναι», στο δεύτερο «ίσως» και στο πρώτο «όχι»», του απάντησε ο άνθρωπος του πρωθυπουργού.
ΦιέσταΤην έκανε τελικά χθες τη φιέστα της ΤΕΔΚ ο Β. Παπαγεωργόπουλος για την... κοπή της πίτας. Ουδόλως τον ένοιαξε ότι σε χαλεπούς καιρούς ξόδεψε μερικές χιλιάδες ευρώ από το ταμείο της ΤΕΔΚ. Για 10.000 ευρώ έκανε λόγο ο δήμαρχος Συκεών - Νεάπολης, Σίμος Δανιηλίδης. Κι όλα αυτά, ενώ παραμένει στη θέση της ΤΕΔΚ μόνο υπηρεσιακά...
«Κολλιτσίδα» στον Βενιζέλο«Δεν έχει μόνο ο Πάγκαλος πολιτικό και σωματικό εκτόπισμα, έχετε και εσείς, υπουργέ». Το είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο, όταν πήρε τον λόγο στο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Αμυνας ήταν κεντρικός ομιλητής, ενώ ο Π. Ψωμιάδης, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να... κολλάει πάντα δίπλα του, είχε διάθεση να συνομιλήσουν για την πολιτική κατάσταση και τις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: