Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

»Απαραδεκτη πολιτικη κερδοσκοπια

Ελευθεροτυπία,

Απαράδεκτη πολιτική κερδοσκοπία

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ πενήντα μετανάστες έφυγαν με πλοίο από την Κρήτη, όπου ζουν το τελευταίο διάστημα, έφτασαν στην Αθήνα και κατέλαβαν κτήριο της Νομικής Αθηνών, για να προβάλουν το αίτημά τους να νομιμοποιηθούν.
Το πρόβλημα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι ζουν διαρκώς με το φόβο της απέλασης, είναι κατανοητό. Και αναδεικνύει ανάγλυφα το πρόβλημα χιλιάδων ανθρώπων, που... ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα και ζουν παράνομα. Δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, αφού οι πάσης φύσεως εργοδότες τούς εκμεταλλεύονται ασύδοτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν κάρτα εργασίας κι ας δουλεύουν πολλά χρόνια.
ΟΜΩΣ, ο τρόπος που επέλεξαν να προβάλουν το αίτημά τους είναι αμφίβολο αν θα οδηγήσει και στην ικανοποίησή του. Για την ακρίβεια, δεν τον επέλεξαν οι ίδιοι. Τους καθοδήγησαν συγκεκριμένες οργανώσεις, που ανέλαβαν όλη αυτήν την επιχείρηση μεταφοράς τους από την Κρήτη στην Αθήνα. Αυτές επέλεξαν και τη Νομική Σχολή, κτήριο με ιστορική φόρτιση. Είναι προφανές ότι οι οργανωτές επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, παραβλέποντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και ευαίσθητο.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ αυτή είναι απερίσκεπτη και επικίνδυνη. Διότι, εκτός των άλλων, ενεργοποιεί τα ποικίλα συντηρητικά -και αντιδραστικά- αντανακλαστικά. Ηδη ακούστηκαν οι πρώτες κραυγές από βουλευτή του ΛΑΟΣ, «να τους πάρετε στην Κουμουνδούρου», σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την απόπειρα ενοχοποίησης συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άδραξε την ευκαιρία να προβάλει, για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά, το αίτημα να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=244956

Δεν υπάρχουν σχόλια: