Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

»Τιτλοι τελους για τους Βατοπεδινους

«E» 20/1

Εκλεισε οριστικά το ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, καθώς διαπιστώθηκε και δικαστικά η παραγραφή (εξάλειψη του αξιοποίνου), εξαιτίας της πρόωρης διάλυσης της Βουλής το 2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Παραγραφή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποφάσισε το... δικαστικό συμβούλιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 5μελές δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου σε χθεσινή «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή του δέχθηκε ομόφωνα ότι πρέπει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη που άσκησε η Βουλή κατά των πρώην κυβερνητικών στελεχών επί ΝΔ Αλ. Κοντού, Ευ. Μπασιάκου και Π. Δούκα για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία. Και τούτο διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει ήδη εξαλειφθεί το αξιόποινο των πράξεων που τους καταλογίζονται, για το διάστημα 2005-06, αφού στο μεταξύ μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και η λειτουργία της Βουλής δύο φορές. Κατά τους δικαστές, η δίωξη έπρεπε να είχε ασκηθεί μέχρι τη λήξη της β’ τακτικής συνόδου της Βουλής που είχε προκύψει από τις πρόωρες εκλογές του 2007.
Η δικαστική διαπίστωση της εξάλειψης του αξιοποίνου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή από όλα τα κόμματα και νομικούς φορείς ότι η πρόωρη και αιφνίδια διάλυση της Βουλής από τον τ. πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, θα οδηγήσει σε παραγραφή τα τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων, που δεν θα μπορέσουν να διερευνηθούν. Ετσι, εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο τ. πρωθυπουργός αφού κατά τις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου στη Βουλή, απέσυρε το κόμμα του με στόχο να αποτρέψει τον κίνδυνο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και στην πρόωρη διάλυση της Βουλής, με συνέπεια την επιβεβαίωση της παραγραφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή τους διαπίστωσαν επίσης ότι η Βουλή έπρεπε να είχε ερευνήσει προηγουμένως το ζήτημα της παραγραφής και να μην παραπέμψει την υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, αφού ήταν προφανές ότι είχε επέλθει εξάλειψη του αξιοποίνου. Και τούτο διότι η δίωξη ασκήθηκε όχι από την επόμενη αλλά από τη μεθεπόμενη Βουλή από ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=51884948

Δεν υπάρχουν σχόλια: