Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

»AνοΙγουν Ολα τα «κλειστα»

«E» 20/1

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων με οριζόντια ρύθμιση που φέρει τη «σφραγίδα» του υπουργού Οικονομικών άναψε χθες ο πρωθυπουργός.
Υπουργοί και υφυπουργοί με ελάχιστες μόνο επισημάνσεις «υπέγραψαν» το σχέδιο νόμου που ανέλαβε να καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου, να εφαρμοστεί «αυτομάτως» και να... μείνει ανοιχτό ένα «παράθυρο» μόνο τεσσάρων μηνών για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Οπως αποφασίστηκε, με νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργού Οικονομικών ανοίγουν ανεξαιρέτως όλα τα κλειστά επαγγέλματα - και μόνο κάποια από αυτά εντός 120 ημερών μπορεί να ξανακλείσουν για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η συζήτηση που προηγήθηκε ήταν εκτενής, η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού εμπεριείχε τις αναγκαίες «λεπτομέρειες» και από το «σκανάρισμα» των συναδέλφων του προέκυψαν οι σχετικές απαντήσεις για το πλήρες πλάνο.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ελευθερία αποτελεί ιστορική αλλαγή στον τομέα αυτόν και είναι προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας». Υπενθύμισε με νόημα ότι σχετικές συζητήσεις είχαν γίνει πολλές στο παρελθόν αλλά ουδείς προχωρούσε στην υλοποίηση του σχεδιασμού.
«Σήμερα τολμάμε. Προχωράμε, σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές τις αλλαγές δεν μας τις έχει επιβάλει κανένας τρίτος. Ηταν στο πρόγραμμά μας εδώ και αρκετά χρόνια. Δεσμευτήκαμε γι' αυτά προεκλογικά - είναι στο συμβόλαιό μας με τον λαό» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, επιχειρώντας με σαφή τρόπο να διαχωρίσει την εν λόγω μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία από τις επιταγές του μνημονίου.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε -στην πράξη- βάλει εμπρός τη ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=51847020

Δεν υπάρχουν σχόλια: