Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ειδήσεις και... ενισχύσεις
«E» 20/12

Ραντεβού στην Ιπποκράτους θα έχει -την Πέμπτη τελικά- ο Μ. Καρχιμάκης με τους πολιτικούς συντάκτες. Ηταν να γίνει σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λέγεται ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να βγάλει ειδήσεις από τo... συρτάρι του προγραμματισμού για τη νέα χρονιά. Το κόμμα βράζει, ο Καρχιμάκης το ξέρει, τα στελέχη ρίχνουν μπηχτές για τους υπουργούς και η Ιπποκράτους οργανώνεται. Θα κάνει... ανασχηματισμό; Σίγουρα ετοιμάζει «ενισχύσεις» για την... απορρόφηση των κραδασμών από τα μέτρα. Οπως ξεκίνησε να κάνει στο γραφείο Τύπου. Η Μ. Καρακλιούμη αποχωρεί για την αντιπεριφέρεια Αττικής, αλλά παραμένει γραμματέας του τομέα ΜΜΕ με τον Π. Σφηκάκη (στα της επικοινωνίας).
Οργανώνουν... αντίστασηΑπό το κόμμα στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι περνά η κρίση. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» οργανώνει την αντίστασή της εναντίον της κυβέρνησης και «των νεοφιλελεύθερων πολιτικών» της. Αυτά και άλλα σκληρά λόγια είπε, σε εκδήλωση το Σάββατο, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Γ. Παπανδρέου. Οι περίπου 200 νεολαίοι της τάσης του, τον άκουσαν προσεκτικά και μετά τον λόγο πήρε εις εκ των νεολαίων, που πρότεινε στους άλλους να αμφισβητήσουν κάθε κομματική «αυθεντία». Ποιος ήταν; Ο Παναγιώτης Γιακαλής, γιος του Νάσου Γιακαλή, που εξελέγη περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κόντρα στις προβλέψεις!
Ο... αγοραστής!Ως... αγοραστής καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα ο υπαρχηγός του Ναυτικού του Αμπού Ντάμπι. Ερχεται για να τσεκάρει το υποβρύχιο «Παπανικολής» που με καθυστέρηση 4 ετών καταπλέει στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Κατά τις διαπραγματεύσεις αγοραπωλησίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την «Abu Dhabi Mar» ο Ι. Σάφα είχε διαβεβαιώσει την Αθήνα ότι θα φροντίσει ο ίδιος για την πώληση του υποβρυχίου «Παπανικολής» σε τρίτη χώρα και δη αραβική. Ωστόσο, όπως λέει και ο λαός, «όπου ακούς πολλά κεράσια...».
Καμία υπογραφήΟσο η Ελλάδα είναι «χειροπόδαρα δεμένη» με το μνημόνιο, ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να βάλει καμία υπογραφή για τα εθνικά θέματα και κυρίως για τα ελληνοτουρκικά. Τη διαβεβαίωση αυτή φέρεται να έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε αρχηγό πολιτικού κόμματος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. Ωστόσο, στην ίδια συζήτηση περί των εθνικών θεμάτων, ενδιαφέρον είχε ο προβληματισμός που φέρεται ότι εξέφρασε ο πρωθυπουργός για τη συχνότητα με την οποία τα διεθνή ΜΜΕ -κυρίως τα βρετανικά- επιτίθενται στην κυπριακή οικονομία...
Το θέμα της ΕΡΤ φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρότατα την κυβέρνηση. Λέγεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία μελέτη και προτάσεις για την αναδιάρθρωση της κρατικής τηλεόρασης. Και ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνέχεια θα είναι «ριζοσπαστικές» και από «μηδενική βάση».
Σε ποιον «εξωτικό» και περίεργο προορισμό ταξίδεψε την προηγούμενη Παρασκευή ο Βαγγέλης Αντώναρος; Και για ποιον λόγο;
ο Κοριός
Το ανώτατο παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα απένειμε ο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=47304948

Δεν υπάρχουν σχόλια: