Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

»Καθυστερημενες ευαισθησιες

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 20/12

Αυτονόητο είναι πως σ’ αυτή τη ζωή ο καθένας μας έχει τα όριά του και ανάλογα μ’ αυτά αντιδρά, στην περίπτωση που κρίνει ότι παραβιάζονται. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι η συνήθεια ορισμένων να μεταβάλλουν τα όριά τους σε λάστιχο και να τα διευρύνουν ή να τα συρρικνώνουν ανάλογα με την περίπτωση. Και δυστυχώς διαπιστώνω ότι αυτή η πρακτική αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστική στον χώρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του... ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό.

Ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Και αυτονόητο είναι ότι και καθυστερήσεις σημειώνονται, και λάθη παρατηρούνται. Αλλά αν κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει ν’ αντιδράσουν, πολύ καθυστερημένα το θυμήθηκαν. Διότι, αν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα δεν τα περίμεναν, τότε ή μας κοροϊδεύουν ή καλό θα είναι να εγκαταλείψουν την πολιτική ως απολύτως ακατάλληλοι για το σπορ.
Τι είναι αυτό που έγινε και υπερβαίνει ενδεχομένως τα όριά τους; Οι ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ; Γιατί δεν βγαίνει κάποιος εξ όλων να το δηλώσει δημόσια; Οι επιχειρησιακές συμβάσεις; Αυτές ναι, δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής όποιος τις θεσμοθετεί με την ψήφο του, αλλά μη βρεθεί κανένας να μου πει πως δεν ξέρει ότι, άτυπα, εφαρμόζονται εδώ και μήνες και ότι στην ημερήσια διάταξη έχουν μπει και οι ατομικές συμβάσεις.
Προς Θεού, δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές πρέπει να είναι άβουλα εκτελεστικά όργανα. Αλλά πρέπει να ξέρουν πως, αν κάποια στιγμή προσυπογράψουν το μείζον, δεν τους παίρνει ν’ αντιδράσουν στο έλασσον. Και, είτε το θέλουν είτε όχι, τα ασύγκριτα σκληρότερα και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=47304949

Δεν υπάρχουν σχόλια: