Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

Πολιτικά παρασκήνια20 Δεκ Ελευθεροτυπία
Κάλαντα με... ρόπαλα!
Μαζί με τις μπάντες των δήμων, στην Αττική, για τα κάλαντα θα κυκλοφορούν φέτος οι διμοιρίες των ροπαλοφόρων της Αστυνομίας, αφού οι κοινωνικές εντάσεις δεν προβλέπεται να παρουσιάσουν ύφεση ούτε στις γιορτές.
Στην Κερατέα φαίνεται ότι έχει ανάψει μια δάδα γενικότερης κοινωνικής αντίστασης, που ξεφεύγει από τα όρια των διαμαρτυριών για την ...κατασκευή του ΧΥΤΑ. Περίπου 400 ένστολοι έχουν στρατοπεδεύσει όλο το 24ωρο και πηγαινοέρχονται, με σημαντικά έξοδα μετακινήσεων και διοικητικής υποστήριξης, για να φυλάξουν το... στρατηγικό ύψωμα της εγκατάστασης των μηχανημάτων εκσκαφής.
Τα δικαστήρια θα βγάλουν οριστική απόφαση μετά τις γιορτές, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Ποιων άραγε ήταν η φαεινή ιδέα να εγκατασταθούν δυνάμεις καταστολής στη λεωφόρο Λαυρίου, ειδικά τέτοια περίοδο;
Η απεμπλοκή από την Κερατέα μοιάζει δύσκολη, τη στιγμή που μέχρι την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας θα εξελίσσονται διαμαρτυρίες από συνδικάτα των ΔΕΚΟ.
Γ.Ι.Μ. 20 Δεκ Ελευθεροτυπία
Και ξαφνικά, η 4η Απριλίου
Ο πολλών ερμηνειών και νεο-οθωμανικών αντιλήψεων Αχμέτ Νταβούτογλου, πανούργος και επικίνδυνος κατά τους Αμερικανούς, γιατί «τραβάει» την Τουρκία στον ισλαμισμό, απάντησε διττά λέγοντας πως «ήδη κάνουμε» μπίζνες με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
Πιστός στο χαρακτήρα του, άφησε τους άλλους να ερμηνεύσουν ή να παρερμηνεύσουν τη ρήση του. Αυτός απλώς «ψαρεύει» αντιδράσεις... Δηλαδή;
Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου κόπτεται να προχωρήσει στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους. Αποτελεί σχεδόν κοινό μυστικό. Οι Τούρκοι το θεωρούν δεδομένο κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι Αμερικανοί επιχαίρουν και το ενθαρρύνουν παντί τρόπω, έχοντας επιστρατεύσει, τελευταία, διάφορες «δυνάμεις επιρροής» ή άλλως πως γνωστούς και ως ...«συνήθεις υπόπτους».
Απαντες ποντάρουν στη μεγαλομανία του κ. Παπανδρέου και στην από μακρού και εντέχνως καλλιεργούμενη ψευδαίσθησή του ότι αποτελεί παίχτη στη διαμόρφωση της νέας παγκόσμιας σκακιέρας.
Υπάρχουν βέβαια και εμπόδια, πρωτίστως προερχόμενα από το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι γνωστό στους συνομιλητές του Ελληνα πρωθυπουργού, οι οποίοι προσπαθούν να «ζυγίσουν» αντιδράσεις, όπως έκανε προχθές ο κ. Νταβούτογλου. Θα τον σταματήσουν άραγε αυτά τα «εμπόδια» τον κ. Παπανδρέου; 'Η, μέσα στη βιασύνη του να τα «βρει» με τους Τούρκους, γίνουμε μάρτυρες πολιτικών εξελίξεων νωρίτερα του αναμενομένου; Η 4η Απριλίου είναι σημαδιακή μέρα για πολλούς, ορισμένοι εκ των οποίων «σπρώχουν» τον Γιώργο για «εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών»...
Ακόμη και η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρεται να εξανίσταται από τις «παρέες» του γιου της...
Δ.Π.Δ. 20 Δεκ Ελευθεροτυπία
Δεν θα δει την «προφητεία»
Δεν πρόλαβε να κλείσει πέντε μήνες στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού (η ανακοίνωση της τοποθέτησής του είχε γίνει στις 3 Αυγούστου) ο Τομάζο Παντόα Σκιόπα, που πέθανε ξαφνικά προχθές στη Ρώμη.
Η τελευταία δημόσια παρουσία του στην Αθήνα ήταν πριν από λίγες μέρες, όταν είχε πει σε ομιλία του ότι η χώρα θα χρειαστεί 10 ώς 15 χρόνια για να ξεπεράσει την κρίση και να μπορούν οι σημερινοί δεκαπεντάρηδες να απολαύσουν τις θυσίες των γονιών τους. Ο ίδιος δεν έζησε για να δει αν και κατά πόσο θα επαληθευτεί η «προφητεία» του.
Μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν γνωστό αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα πήγαινε στην κηδεία του.
Γ.ΚΑΡ. 20 Δεκ Ελευθεροτυπία
Ξανά εκατομμυριούχος!
Το ένα εκατομμύριο είναι ο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia


Δεν υπάρχουν σχόλια: