Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

31 Δεκ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Πονηροί αστερίσκοι
Αναβαθμίζεται σε ανεξάρτητη Αρχή η σημερινή Επιτροπή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Η θεσμική υποβάθμιση έγινε επί Γ. Αλογοσκούφη, επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενοχλήθηκε από τις έρευνες του τότε προϊστάμενου της Αρχής Γ. Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης την ξανακάνει ανεξάρτητη Αρχή, με πρόεδρο ανώτατο εισαγγελέα, τον οποίο επιλέγει το Ανώτατο Δικαστικό ..Συμβούλιο. Ενισχύονται επίσης οι αρμοδιότητες της Αρχής, η οποία θα ελέγχει και τις δηλώσεις πόθεν έσχες των μη πολιτικών προσώπων (περίπου 50.000 ετησίως).
Ολα καλά, αλλά με τίνος εντολές προωθείται η απαράδεκτη ταυτόχρονη αναβάθμιση και του ρόλου των διωκτικών μηχανισμών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που με αόριστες πληροφορίες θα δημιουργούν καταλόγους ύποπτων τρομοκρατών, οδηγώντας σε δήμευση τις περιουσίες τους;
ΧΡΗ. ΖΕ. 31 Δεκ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
*
Μια δικαστική απόφαση κατέδειξε το μέγεθος της κρατικής παρανομίας στη Κερατέα.
Το ειρηνοδικείο Λαυρίου, σταμάτησε τα έργα κατασκευής νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή, έως ότου εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, εκπονηθεί η αρχαιολογική μελέτη για τα ευρήματα και απαλλοτριωθεί η έκταση από τους ιδιοκτήτες της. Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει απλώς τον αγώνα των κατοίκων. Αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο την αυθαιρεσία ενός κράτους που με τα ΜΑΤ, αντλίες νερού, άπειρα χημικά, άγριο ξύλο και δεκάδες ασφαλίτες επιχειρεί να επιβάλει επί ένα σχεδόν μήνα, στρατιωτική κατοχή σε μια ολόκληρη πόλη, για το δίκιο των εργολάβων.
ΧΡΗ. ΖΕ. 31 Δεκ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Συνωστισμός ηγετών
Χρονιά σημαντικών πολιτικών επισκέψεων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν στήριξη στην Κύπρο, θα είναι το 2011.
Ποδαρικό θα κάνει στις 11 Ιανουαρίου η Αγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο, ανοίγοντας λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη. Στα μέσα του χρόνου στη μεγαλόνησο θα ταξιδέψει και ο Νικολά Σαρκοζί, η χώρα του οποίου έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το δρόμο της πολιτικής στήριξης είχε ανοίξει πάντως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με την ιστορική επίσκεψή του πριν από λίγους μήνες. Τις εξελίξεις παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία η Αγκυρα.
Τ. Τ. 31 Δεκ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Ανάποδη έκβαση
Μπούμερανγκ έγινε η προσπάθεια της Τουρκίας να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: