Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

»Τελεσιγραφο Σαμαρα στον Π. Ψωμιαδη

«E» 1/9

Σε μετωπική σύγκρουση, που ενδέχεται να καταλήξει και σε διαζύγιο, οδηγείται η διαμάχη του Π. Ψωμιάδη με τη Ρηγίλλης, με αφορμή τον καταρτισμό του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
Σε μετωπική σύγκρουση, που ενδέχεται να καταλήξει και σε διαζύγιο, οδηγείται η διαμάχη του Π. Ψωμιάδη με τη Ρηγίλλης, με αφορμή τον καταρτισμό του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου για την.. περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών που επέλεξε για τους επτά νομούς. Η επιμονή του, όμως, να συμπεριλάβει σε αυτά και τον αδελφό του, Διονύση, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ίδιου του Α. Σαμαρά, που επικοινώνησε μαζί του χθες το απόγευμα και του έθεσε σαφές τελεσίγραφο: "Δεν ανέχομαι την οικογενειοκρατία. Ή αποσύρεις τον αδελφό σου ή αποσύρω το χρίσμα της ΝΔ", φέρεται να του είπε. Είχε προηγηθεί η ανεπιτυχής προσπάθεια του γραμματέα της ΚΕ Α. Λυκουρέντζου να τον μεταπείσει.

Ο Π. Ψωμιάδης διαψεύδει το τηλεφώνημα Σαμαρά, το οποίο ωστόσο η Ρηγίλλης φρόντισε να διαρρεύσει προς τον Τύπο.

"Το έμαθα από τους δημοσιογράφους. Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο τηλεφώνημα. Εγώ τηλεφώνησα το μεσημέρι στον κ. Λυκουρέντζο, τον ενημέρωσα ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ανακοινώσω τον συνδυασμό, του είπα κάποια ονόματα και κάποιες σκέψεις και από κει και πέρα τίποτα", είπε στο "Εθνος" ο νομάρχης, εμφανώς εκνευρισμένος.

Κύκλοι προσκείμενοι στον ίδιο ανέφεραν πως έχει λάβει τις αποφάσεις του και στοιχημάτιζαν πως δεν θα κάνει πίσω, ανακοινώνοντας σήμερα το όνομα του αδελφού του, Διονύση, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τη Θεσσαλονίκη.

"Είπα στον Παναγιώτη πως μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει. Εχει δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή. Δεν με ενδιαφέρει", είπε από την πλευρά του ο Δ. Ψωμιάδης, εντεταλμένος σύμβουλος της νομαρχίας σήμερα, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με τους λόγους αρχής που επικαλείται η Ρηγίλλης. "Πρέπει να κοιτάμε τις δυνατότητες, τις ικανότητες και την ανθρωπιά, και όχι τις συγγενικές σχέσεις", υποστήριξε.

Β. Ιγνατιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: