Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

»Τελος με τις εκκρεμοτητες

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η «E» 1/9

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ συγκρότησης και αναδόμησης ενός κυβερνητικού σχήματος ανήκει σαφώς στην αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος ο οποίος επιλέγει με ποιους θα προχωρήσει και θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του, και από το αποτέλεσμα κρίνεται και η κυβέρνησή του, αλλά κυρίως ο..

ίδιος.

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ εβδομάδες όμως στην Ελλάδα ζούμε ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου. Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει τον ανασχηματισμό αλλά δεν τον πραγματοποιεί, είναι ο ίδιος που αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανασχηματολογία η οποία μόνο διαλυτικά μπορεί να λειτουργήσει.

ΣΕ ΜΙΑ κυβέρνηση μάλιστα που δεν διακρίθηκε μέχρι τώρα για τις επιδόσεις της, την ταχύτητα στην εφαρμογή πολιτικών και στην αντιμετώπιση προβλημάτων, προστέθηκε η συνήθης χαλαρότητα του θέρους, για να δοθεί το τελειωτικό κτύπημα με την αγωνία του ανασχηματισμού.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ υπουργών να έχουν εγκαταλείψει το έργο τους και να αναζητούν πληροφορίες από δημοσιογράφους για το αν μένουν ή αναδομούνται δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ της κυβέρνησης δεν έχει καθυστερήσει απλώς μερικές ημέρες. Εχει αργήσει αρκετά η αναδόμηση ενός κυβερνητικού σχήματος που σχηματίσθηκε τις πρώτες ημέρες της ευφορίας της εκλογικής νίκης, τότε που «λεφτά υπήρχαν», και βρέθηκε ξαφνικά να πρέπει να υλοποιήσει την πολιτική του Μνημονίου και του «δεν υπάρχει σάλιο».

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ο κ. Παπανδρέου θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα δίνει τη μεγάλη μάχη, δεν μπορεί να αφήνει την κυβέρνησή του να εμφανίζει αυτή την εικόνα. Υπουργούς να έχουν εξαφανισθεί για να μην κάνουν το λάθος και προκαλέσουν και άλλους να αναπτύσσουν στα ραδιόφωνα το «όραμά» τους, ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν εκβιαστικά την παραμονή τους στον υπουργικό θώκο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ διάστημα είναι πραγματικά δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις για τη χώρα και δεν νοείται να συντηρούνται τέτοιου είδους εκκρεμότητες, που δεν επιτρέπουν στην κυβερνητική μηχανή να αποδώσει απρόσκοπτα, ουσιαστικά και κυρίως αποτελεσματικά. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάχες δεν κερδίζονται με υπό προθεσμία στρατηγούς...


Δεν υπάρχουν σχόλια: