Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

»Ξεσπασε «πολεμος» ΝΔ - ΛΑΟΣ

«E» 30/8

Φωτιές άναψε η πρόταση Καρατζαφέρη για κοινή στήριξη του Δ. Αβραμόπουλου ως υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής. Η ΝΔ έχει υποψήφιο νίκης, απαντά η Ρηγίλλης.

Πολλές και ποικίλες συζητήσεις, εντός ΝΔ, προκάλεσε η πρόταση - έκπληξη που κατέθεσε δημόσια και μέσα από τη συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο κ. Γ. Καρατζαφέρης για "κάθοδο" -με κοινή στήριξη του ΛΑΟΣ και του.. κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- του κ. Δημ. Αβραμόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής.

ΕΝΤΟΝΗ αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ προκάλεσε η πρόταση μέσω του «Εθνους της Κυριακής» από τον Γ. Καρατζαφέρη προς τον Α. Σαμαρά για υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στην περιφέρεια ΑττικήςΕπισήμως η Ρηγίλλης απέρριψε την πρόταση που είχε ως αποδέκτη τον κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους εξέφρασαν την άποψη ότι η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του κόμματος θα είχε σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Η παρέμβαση Καρατζαφέρη, πάντως, προκάλεσε την οργή των στελεχών της Ρηγίλλης, που έσπευσαν όχι μόνο να απορρίψουν την πρόταση, αλλά και να επιτεθούν στον ΛΑΟΣ, επιχειρώντας (και πάλι) να πείσουν ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη και των κεντροδεξιών ψηφοφόρων.

"Η ΝΔ" -ανέφεραν "κύκλοι" της Ρηγίλλης- "έχει υποψήφιο νίκης, ανανέωσης και ελπίδας στην Περιφέρεια Αττικής τον Βασίλη Κικίλια, που θα εκφράσει με συνέπεια την πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής, οι οποίοι -μεταξύ των άλλων- αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του μνημονίου και τις ευθύνες εκείνων που το ψήφισαν".

"Κύκλοι" του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας αυτήν την αναφορά, παρέπεμπαν στο γνωστό έργο του Πιραντέλο που έχει ως τίτλο "Ετσι είναι, εάν έτσι νομίζετε...".

Ουσιαστικά, η πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, που διατυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς. Από την πλευρά της η ΝΔ θέλει να ταυτίσει τον κ. Καρατζαφέρη με το μνημόνιο, κάτι που θα φανεί και τις επόμενες ημέρες, όταν ξεδιπλωθεί η στρατηγική του κ. Σαμαρά εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, και από την άλλη πλευρά ο ΛΑΟΣ θέλει να καταδείξει ότι οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου οδηγούν σε εκλογική ήττα.

Πρόταση
Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο "Εθνος της Κυριακής" υπογράμμισε ότι η επιλογή Κικίλια αποκρούστηκε από το σύνολο της ΝΔ και διατύπωσε ως εξής την πρότασή του προς τον κ. Σαμαρά: "Κάνω μία υστάτη έκκληση για να μη δώσουμε και τον μίνι πρωθυπουργό στο ΠΑΣΟΚ. Να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος έχει τεράστια πείρα στα Δημοτικά. Είναι ο αντιπρόεδρός του, ο υπαρχηγός του και θα μπορούσαμε και εμείς να στηρίξουμε τον κ. Αβραμόπουλο με δικούς μας αντι-περιφερειάρχες. Να πάρουμε τις τρεις αντι-περιφέρειες εμείς, να πάρει τις πέντε η ΝΔ και να πάμε όλοι μαζί".

Ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ωστόσο, βουλευτές που συνομιλούν τακτικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ σημείωναν ότι το θέμα της υποψηφιότητάς του, παρά την καλή εικόνα που υπήρχε στις δημοσκοπήσεις, το είχε "κλείσει" ο ίδιος προ τετραμήνου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: