Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

»Αναζητει «πολυτασικο» υποψηφιο για την Κρητη

Αλλεπάλληλες επαφές με φίλους και υποστηρικτές της «E» 30/8

Με "φόντο" το... ανοιχτό κόμμα και "πυξίδα" τις εκλογές στην περιφέρεια Κρήτης η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στο νησί "ορμητήριό" της και πραγματοποιεί επαφές και συζητήσεις με φίλους - υποστηρικτές της, αλλά και... αντάρτες νεοδημοκράτες.

ΣΕΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συναντήσεων είχε στην.. Κρήτη η Ντ. ΜπακογιάννηΣύμφωνα με συνομιλητές της, σε πρώτη φάση η κ. Μπακογιάννη αναζητά ηχηρό "πολυτασικό" όνομα υποψηφίου πέραν του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και παράλληλα να "στρατολογήσει" στελέχη από ΝΔ και άλλους χώρους ως "υπόστρωμα" για τη δημιουργία του νέου κόμματος μετά τις εκλογές.

Η κ. Μπακογιάννη το τριήμερο της παραμονής της σε ξενοδοχείο της Σταλίδας Ηρακλείου είχε αλλεπάλληλες επαφές με φίλους της από όλη την Κρήτη, ενώ χθες το βράδυ, όπως έγινε γνωστό, ακολούθησε επιτελική σύσκεψη στελεχών υπό την ίδια στην οποία παρευρέθησαν ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Η πρώην υπουργός, σύμφωνα με τους συνομιλητές της, έδειχνε πολύ ευχαριστημένη για τις συναντήσεις και την αποδοχή των πρωτοβουλιών της, ενώ ανακοινώθηκαν στον χώρο του ξενοδοχείου στοιχεία γκάλοπ για την Περιφέρεια Κρήτης που φέρουν πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη την κίνηση της κ. Μπακογιάννη και τρίτη με διαφορά τη ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη, όπως έγινε γνωστό, φέρεται να είπε στα στελέχη της ότι, εάν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποφασίσει να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης, θα είναι σύμφωνη, αν και ο ίδιος τείνει προς την εκδοχή τού να μην είναι υποψήφιος λαμβάνοντας υπόψη του τις αντιδράσεις που υποβόσκουν στην Ανατολική Κρήτη για τη στάση του στο αγροτικό συλλαλητήριο των Κρητικών στον Πειραιά.

Η κ. Μπακογιάννη περιέγραψε στους συνομιλητές της τις σκέψεις της για το σχεδιαζόμενο κόμμα της, το οποίο, όπως είπε, θα είναι "ανοιχτό κόμμα", οριοθετώντας το πολιτικά στο κέντρο με διαύλους στην Κεντροδεξιά (ΝΔ) και στην Κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ).

Σε σχέση με τις υποψηφιότητες των κομμάτων στους Δήμους της Κρήτης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι δεν στηρίζει στο Ηράκλειο τον Γιάννη Κουράκη που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα Χανιά τάχθηκε υπέρ του εξαδέλφου της, νυν δημάρχου, Κυριάκου Βιρβιδάκη.


Μανώλης Κοκολάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: