Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

»Απειλη για ολη την κοινωνια

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η «E» 20/7

Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια δικαιολογημένα προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη όχι μόνο για την αγριότητα του εγκλήματος, όσο με τη συνειδητοποίηση ότι πλέον η κοινωνία μας είναι αντιμέτωπη με εντελώς πρωτόγνωρα φαινόμενα δολοφονικής βίας.

Η ΕΝΔΥΣΗ του μανδύα της υποτιθέμενης «αντικαθεστωτικής» βίας δεν ..
μπορεί ούτε κατά διάνοια να δίνει άλλοθι ή νομιμοποίηση σε ενέργειες που δεν υστερούν σε τίποτα από τις πιο στυγνές και ταπεινών ελατηρίων επιθέσεις του κοινού εγκλήματος.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ λίγες εβδομάδες ανάλογο σοκ προκαλούσε η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «Σέχτα», την οποία δείχνουν ως υπεύθυνη για τη δολοφονία τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, έχει συνδέσει την εμφάνισή της με την πιο άγρια και απάνθρωπη μορφή εγκληματικής τρομοκρατίας, υιοθετώντας είτε τα τυφλά κτυπήματα, όπως έχει κάνει εναντίον αστυνομικών τμημάτων, είτε την επιλογή «εύκολων στόχων». Ανθρώπων που δεν είναι η δράση τους ή το παρελθόν τους που τους στοχοποιεί, αλλά η ιδιότητά τους.

Ο ΑΠΛΟΣ αστυνομικός χθες, ο απλός δημοσιογράφος σήμερα, ο απλός υπάλληλος αύριο. Συνηθισμένοι άνθρωποι, που χωρίς τις προσωπικές φρουρές, χωρίς αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα είναι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους κτυπήματα.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ εκ του ασφαλούς, καθώς αυτοί που κρύβονται πίσω από τη χθεσινή δολοφονία θέλουν απλώς να σκοτώσουν και να προλάβουν να τραπούν σε φυγή. Δεν νοιάζονται για πολιτικά μηνύματα, δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συμπαθούντες ή να προωθήσουν τις ιδέες τους. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν ούτε ιδέες ούτε οράματα ούτε καν ψευδαισθήσεις.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ αυτής της νέας «τρομοκρατίας» συνιστά απειλή για ολόκληρη την κοινωνία. Αυτοί που έστησαν χθες το καρτέρι θανάτου στον άτυχο δημοσιογράφο μισούν την κοινωνία και δεν το κρύβουν.

ΘΕΛΟΥΝ να σκορπίσουν τον φόβο σε κάθε πολίτη. Να νιώθουν όλοι υποψήφιοι στόχοι τους...

ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι και ολόκληρη η κοινωνία, που ενωμένη θα τους αντιμετωπίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: