Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

»Χωρις σαλιο

Έλλη Στάη 12/01/2010 Έλλης Point

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει ; Υπάρχουν λεφτά ή δεν υπάρχει ούτε σάλιο στα Ταμεία ; Ομολογώ ότι περίμενα να περάσει η μέρα για να το εμπεδώσω λίγο αυτό που είπε στο Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, ο υπουργός Εργασίας ο Ανδρέας Λοβέρδος. Γιατί και το ύφος του υπουργού και η απόγνωση της φωνής του , ήταν αρκετά δραματικά για να μην είναι αληθινά. Αλλά και η πρωθυπουργική φράση , «λεφτά υπάρχουν» , είναι πολύ πρόσφατη . Το επανέλαβε ο πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές. Την Πέμπτη, τέρμα ,λέει ο κ. Λοβέρδος,, δεν έχουμε να δώσουμε το επίδομα ανεργίας!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Υπάρχουν... ή δεν υπάρχουν τα λεφτά; Περίμενα να δω τις εμφανίσεις των άλλων στελεχών της κυβέρνησης στις βραδινές εκπομπές (πράγμα όχι δύσκολο, αφού κάθε μέρα εμφανίζονται με επιμέλεια τηλεοπτικού αστέρα ) και πέτυχα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον κ. Γ . Πεταλωτή. Ο οποίος κόντρα στο δραματικό ξέσπασμα του κ. Λοβέρδου απαντούσε σταθερά στους συνομιλητές του, πως λεφτά υπάρχουν. Τα οποία βρίσκονται στη φοροδιαφυγή, στη σπατάλη του δημοσίου, στα επιδόματα , στις ρουσφετολογικές προσλήψεις , στις εξωφρενικές αμοιβές των golden εργαζομένων στην ΕΡΤ και όπου αλλού στο Δημόσιο τομέα, στις χρόνιες κλοπές των ασφαλιστικών ταμείων και αλλού, όπου δοξάστηκε η νεοελληνική κομπίνα. Για τα οποία η κυβέρνηση έχει και την πρόθεση και τη βούληση να τα επαναφέρει στην πραγματική και ηθική τους βάση , και εμείς μόλις πριν από τρεις μήνες στην πλειοψηφία μας, δηλώσαμε πως είμαστε μαζί της.

Συμπέρασμα. Και λεφτά «υπάρχουν» και τα ταμεία είναι άδεια. Παράλογο, άρα λογικό! Γιατί από την σπαρακτική κραυγή του υπουργού Εργασίας «δεν υπάρχει σάλιο», μέχρι την κατευναστική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «λεφτά υπάρχουν» , υπάρχει το χάος. Το χάος που χωρίζει την πρόθεση να συμμαζευτούν τα δημόσια οικονομικά και οι δομικές αδυναμίες του κράτους ,από τη λήψη των αποφάσεων και των μέτρων , την υλοποίηση τους και την απόδοση τους. Οπότε και οι δύο υπουργοί έχουν δίκιο. Δίκιο έχουμε όμως και όλοι εμείς που καλοπροαίρετα βλέπουμε ότι το χάος αυτό, δύσκολα συντονίζεται από τους κυβερνώντες. Οι προχειρότητες και οι ασάφειες στο ποια μέτρα είναι απαραίτητο να ληφθούν για να πάψουν να μας φέρονται οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ρατσιστικά, όπως επίσης σπαρακτικά δήλωσε πάλι ο πρωθυπουργός , κινδυνεύουν να σαμποτάρουν τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης.

Το τελευταίο κρούσμα που θα επιφέρει απ’ ότι φαίνεται ένα νέο «συγνώμη , λάθος» αφορά τα τσιγάρα που , από λάθος (;) υπολογισμούς εκτοξεύτηκε στο διπλάσιο η τιμή τους. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα άδεια ταμεία επιβάλουν…ξεχαρμάνιασμα. Τουλάχιστον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η υπομονή του Ελληνα για τα παραμύθια της Χαλιμάς που μας έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τελείωσε ή να κάνουν κάτι σύντομα ή να ξεκουμπιστεούν.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρεσε το αρθρο. Δινει την εικονα - χωρις υστεριες. Οι δυσκολίες που αντιμετωπιζει η κυβερνηση δεν ειναι κατι μη αναμενομενο. Για την ωρα δειχνουν πως ειναι "λιγοι" για να αντιμετωπισουν αποτελεσματικα τις περιστασεις. Η αποτελεσματικη αντιμετωπιση των προβληματων θα αυτη που θα σηματοδοτουσε και την "αξιοσυνη" τους. Δεν φαινεται κατι τετοιο δυστυχως. Να περιμενουμε λιγο ακομα ?? Ας περιμενουμε. Λιγο. Ετσι κι αλλιώς δεν υπαρχει περιπτωση η Ελλαδα να περιμενει το ΠΑΣΟΚ 5.5 χρονια οπως εκανε με την καταστροφικη διακυβερνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.