Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010 ΒΗΜΑ

O Καλλικράτης ήταν ο εργολάβος της Ακρόπολης, όχι ο αρχιτέκτων, φρόντισαν να υπογραμμίσουν οι κυνικοί στους οποίους τίποτε δεν αρέσει απ΄ όσα κοσμογονικά αποφασίζει η κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι ο αρχιτέκτων του Παρθενώνα ήταν ο Ικτίνος, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ι. Ραγκούσης ανησύχησε ότι ένα «Σχέδιο Ικτίνος» θα οδηγούσε σε λογοπαίγνια μέσω της αφαίρεσης του αρχικού «Ιώτα».
***
Η παρομοίωση για τους όνους που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα χρησιμοποιήθηκε σε μια από τις συσκέψεις του Σαββατοκύριακου από... υπουργό που κλήθηκε να σχολιάσει την ανάφλεξη στις σχέσεις Αννας Διαμαντοπούλου - Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με την «πασοκολογία» των τελευταίων ημερών, ο «αχυρώνας» είναι ο Δήμος Αθηναίων και εκείνη στην οποία υποτίθεται ότι «ανήκει» είναι η κυρία Φώφη Γεννηματά. Κρίνοντας από την ως σήμερα πολιτική διαδρομή της Φώφης, προβλέπω κοσμογονία στην Αθήνα αν τελικά γίνει δήμαρχος.


***
Βουλευτές υποψιάζονται ότι η κυρία Διαμαντοπούλου είχε συμφωνήσει με τον κ. Χ. Παμπούκη να δημοσιοποιήσει την επιστολή για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας που εκείνη τού έστειλε. Ακριβώς αυτή την υποψία λέγεται ότι είχε και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στο Μαξίμου δεν είχαν υπολογίσει ότι μια τέτοια δημόσια επιστολή θα μπορούσε να εκληφθεί ως «έμμεση αμφισβήτηση» του κ. Χρυσοχοΐδη. Μόλις το κατάλαβαν, άφησαν να διαρρεύσει ότι «ενοχλήθηκαν» από τη σπουδή της Αννας. Δεν ενοχλήθηκαν όμως από τη σπουδή της Αννας, αλλά από το γεγονός ότι δεν είχαν προβλέψει τις συνέπειές της. Το ερώτημα είναι αν τις είχε προβλέψει η Αννα...


***
Σύσκεψη για το «σχέδιο Καλλικράτης» συγκάλεσε ο κ. Αντ. Σαμαράς την Κυριακή το βράδυ, στην οποία, ως γνωστόν, δεν κλήθηκαν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης. Στη Ρηγίλλης λένε ότι η σύσκεψη ήταν άτυπη και ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα συναντήσει όλους τους θεσμικά εμπλεκομένους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνη. Οσο για τον Πάκη, οι περισσότεροι στη ΝΔ είναι απαισιόδοξοι. Εκτιμούν ότι δεν θα γλιτώσουν από την παρουσία του, αφού ο πρώην υπερυπουργός θα βρει τον τρόπο του για να αποδειχθεί χρήσιμος και στη νέα ηγεσία.


***
Ενας άλλος βετεράνος της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος βρέθηκε στο «λάθος» εσωκομματικό στρατόπεδο, επιχειρεί να ανανήψει πολιτικά επιστρατεύοντας μια δοκιμασμένη στρατηγική. Κόβει αύριο την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο γραφείο του και «μετράει φίλους». Και φυσικά η καλύτερη κίνηση στρατηγικής θα ήταν να πέσει το φλουρί στο κομμάτι του προέδρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: