Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ

Η «δεκαετία των μηδενικών» (τα 00s) που κατά την κραταιά ημερολογιακή αρίθμηση ολοκληρώνεται σήμερα δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς να έχει διευθετηθεί η εκκρεμότητα νεοδημοκρατικών υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη Ρηγίλλης έμαθαν ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2010, ενώ ο νομάρχης κ. Π. Ψωμιάδης ενημέρωσε τους οπαδούς του ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (σε περίπτωση που θεσμοθετηθεί η θέση). Ωστόσο, μια που τελειώνει η «δεκαετία των μηδενικών», πολλοί Νεοδημοκράτες ελπίζουν ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα αφαιρέσει το χρίσμα του κόμματος από ορισμένους από τους κατ΄ εξοχήν εκφραστές τής εν λόγω...

δεκαετίας.


***
Μπορεί οι προηγούμενοι να εγκαινίασαν το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος (στο σκίτσο) προχώρησε σε μια εξίσου σημαντική πρωτοβουλία στον χώρο του πολιτισμού. Εγκαινίασε προχθές τη Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά. Τόλμησε μάλιστα να παρομοιάσει τον δράκο με τη γραφειοκρατία την οποία πρέπει να νικήσει η κυβέρνηση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η κυβερνητική ρητορική δεν στερείται «παραμυθένιας» αισιοδοξίας.


***
Κάηκε στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Η παροιμία ταιριάζει στην αποκαλούμενη «γλωσσού» υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, έστω κι αν η ίδια δεν κάηκε στον χυλό. Κάηκαν όμως συνάδελφοί της-μέλη της κυβέρνησης που αμέλησαν να εκπαιδεύσουν τις αθώες γραμματείς τους ώστε αυτές να μην αποδέχονται εύκολα τηλεφωνικές προτάσεις αγνώστων (για αποστολή δώρων...).

Μου λένε λοιπόν ότι εκείνο που «φύσηξε» η υφυπουργός ήταν ένα i-pod που της έστειλε σε συσκευασία δώρου άγνωστος σε αυτήν βιοτέχνηςθαυμαστής της. Συγκεκριμένα το επέστρεψε στον θαυμαστήβιοτέχνη με τη χρήση καταπέλτη από το παράθυρο του υπουργείου.


***
Μπορείς να βγάλεις έναν ρώσο διπλωμάτη από την Ελλάδα, δεν μπορείς όμως να βγάλεις την Ελλάδα από έναν ρώσο διπλωμάτη. Συνεργάτης μου «συνέλαβε» τον πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Αν. Βντόβιν να περπατά χθες στο Κολωνάκι. Ο κ. Βντόβιν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές, υπηρετεί πλέον στο ρωσικό ΥΠΕΞ και είναι υπεύθυνος για θρησκευτικά ζητήματα. Στο Κολωνάκι δεν περπατούσε μόνος του, αλλά είχε δίπλα του τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκο , ο οποίος αρχίζει επιτέλους να βρίσκει τον εαυτό του έπειτα από την τρίμηνη φυλάκιση στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ρηγίλλης.


***
Το υπουργείο Αμυνας ενημέρωσε τον Τύπο ότι ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης προγραμματίζουν να επικοινωνήσουν σήμερα (για τα «Χρόνια πολλά») με τον διοικητή της Ελληνικής Δύναμης στο Αφγανιστάν, τον διοικητή της φρεγάτας «Σαλαμίς» που πλέει στα νερά της Σομαλίας και με τη φρουρά του Καστελόριζου. Η είδηση φυσικά δεν είναι ότι ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός θα επικοινωνήσουν για ευχές με Ελληνες ανά τον κόσμο. Η είδηση είναι ότι, όπως με διαβεβαιώνουν οι φίλοι τους, μόλις κλείσουν τα δορυφορικά τηλέφωνα δεν θα ξεχάσουν να επικοινωνήσουν (για ευχές) και μεταξύ τους.


***
Επέμεναν οι φθονεροί ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν βρισκόταν στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, απήλαυσε πολυήμερη πολυτελή κρουαζιέρα στα ανοιχτά του Ντουμπάι. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε μια απλή οικογενειακή κρουαζιέρα στον Νείλο και έμεινε λίγες ημέρες στην Αίγυπτο για να δείξει στα παιδιά του τις πυραμίδες, τη Σφίγγα και το Μουσείο του Καΐρου.

Ο πρώην υπουργός θα κάνει Πρωτοχρονιά στο σπίτι του στο Ελληνικό Αρκαδίας και θα επιστρέψει φρέσκος τη Δευτέρα στην Αθήνα, με στόχο μέσα στο 2010 να γκρεμίσει τη Ρηγίλλης! Το αναφέρω απλώς και μόνο γιατί η εκ βάθρων ανακαίνιση που χρειάζεται το νεοκλασικό δεν μπορεί παρά να ισοδυναμεί πρακτικώς με γκρέμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: