Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

»Η ωρα της δρασης ειναι τωρα

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η «E» 24/11

ΗΤΑΝ πολλά και μεγάλα τα θέματα με τα οποία ο Γ. Παπανδρέου διακήρυξε τόσο προεκλογικά όσο και προγραμματικά ότι είναι αποφασισμένος ν αναμετρηθεί προκειμένου και την κρίση ν αντιμετωπίσει, αλλά και τις βάσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον να θέσει.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι η κατάσταση την οποία βρήκε την επομένη της ανάληψης της εξουσίας, αλλά και οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας στην οποία είχαν εξωθήσει τη χώρα οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, επέβαλλαν πρόσθετες και μη... προγραμματισμένες, αλλά απόλυτα αναγκαίες, παρεμβάσεις.

ΣΗΜΕΡΑ, ενάμιση μήνα μετά τον εκλογικό θρίαμβο της 4ης Οκτωβρίου κι απέναντι σ' αυτήν τη διπλή υποχρέωση, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δείχνει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά να διστάζει να προσδώσει στον βηματισμό της την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Διαφωνίες καταγράφονται, υπαναχωρήσεις παρατηρούνται, καθυστερήσεις στη στελέχωση του κυβερνητικού και ευρύτερα του κρατικού μηχανισμού συνεχίζονται και αρμοδιότητες επικαλύπτονται ή δεν έχουν ακόμη κατανεμηθεί, έτσι ώστε η κυβέρνηση να είναι σε θέση ν' ανταποκριθεί στην ιστορική της αποστολή.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ υπερβολή ο χαρακτηρισμός της αποστολής της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ως «ιστορικής». Η κρισιμότητα των στιγμών και οι διαστάσεις των προβλημάτων, της επιβάλλουν να λειτουργήσει ως τέτοια. Και ή θα βγάλει τη χώρα από την κρίση ή θα τη βυθίσει σε ακόμη χειρότερη. Τρίτη προοπτική δεν υπάρχει.

ΑΛΛΑ η ώρα της δράσης για την κυβέρνηση είναι τώρα. Η λαϊκή ψήφος τής έδωσε μία ευρύτατη πλειοψηφία και ο ελληνικός λαός την περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ελπίδα. Κι εύλογα αναμένουν από πλευράς της τις ανάλογες κινήσεις και αποφάσεις. Τις αναμένουν τώρα που η δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος είναι ακόμη σχετικά αμείωτη. Αύριο ή, ακόμη χειρότερα, μεθαύριο θα είναι αργά. Και η ευκαιρία θα έχει χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: