Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πέταξε το γάντι...
«E» 4/5

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε χθες ο Γ. Πεταλωτής για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο «Εθνος». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει τους δικούς του λόγους. Εχει και προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους να κάνει παρεμβάσεις, πέρα από τις πολιτικές παρεμβάσεις που κάνει». Ενα υπονοούμενο... να! Με την ευκαιρία πέταξε και το... γάντι στον Α. Σαμαρά: «Παρ' όλη την κριτική, την αντίθεση, την άρνηση, τον μηδενισμό και τη μιζέρια την οποία διαχέει, δεν τολμά ούτε εκλογές να ζητήσει»!

Μεταθέσεις


Το «μικρό» Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών συνεδρίασε και αποφάσισε μεταθέσεις και τοποθετήσεις διπλωματών (εκτός του πρεσβευτικού βαθμού). Στην πρεσβεία Αγκυρας μετατίθεται ο ΣΠΑ' Γ. Δημητριάδης, από το γραφείο του γενικού γραμματέα Ι. Ζέπου, όπου υπηρετούσε, ενώ από το διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού Δ. Δόλλη η Ν. Καμπά μετατίθεται στην πρεσβεία της Βιέννης. Στο Γενικό Προξενείο Αλεξάνδρειας πηγαίνει, από το γραφείο υπουργού, ο Χρ. Καποδίστριας, διαδεχόμενος τον Γ. Διακοφωτάκη, που μετατίθεται στη ΜΑ ΝΑΤΟ.
ΚαθυστερήσειςΣτο Γενικό Προξενείο Σμύρνης μετατίθεται ο Θ. Τσακίρης, ενώ, όπως σας είχαμε ενημερώσει, επιστρέφει στην Αθήνα από την Κορυτσά (κατόπιν απαίτησης των Αλβανών) ο Θ. Καμαρινός - Οικονόμου, και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Ι. Πεδιώτης. Οι αποφάσεις ελήφθησαν, αλλά η διαταγή μετακίνησης μάλλον θα καθυστερήσει, λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει επιφέρει η δραματική μείωση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ.
ΚαλοπιάσματαΟι ηγέτες όλων των χωρών του κόσμου χαιρέτισαν με δηλώσεις τους την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ενας, όμως, επέλεξε να στείλει και συγχαρητήρια επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία, εκτός των άλλων, αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να προσφέρουν καθοδηγητική έμπνευση και να είναι ο προστάτης των ελεύθερων λαών σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής και εθνικότητας». Δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος βρήκε, όπως φαίνεται, την ευκαιρία να... καλοπιάσει και γραπτώς την υπερδύναμη!
Μαθαίνουμε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για τα πρόσφατα κρούσματα βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου και αναμένεται πρωτοβουλία. Ισως η ευκαιρία να δοθεί από τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για το παράνομο στοίχημα τις προσεχείς ημέρες.
Τελικά, για να παρακολουθήσουμε τον διάλογο Μεϊμαράκη - ΛΑΟΣ, θα χρειαστούμε ειδικά μαθήματα σημειολογίας. Χθες, μετά τον «μπροστάντζα» και τον «νονό» προστέθηκαν και τα... «γαλλικά». Είναι βέβαιο ότι ο Β. Μεϊμαράκης γνωρίζει πλήρως το θέμα που εννοεί;
ο Κοριός
Δικαιωμένος δηλώνει ο Χρ. Βερελής. «Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ», είπε. Η έρευνα της δικαιοσύνης έδειξε πως οι χρηματισμοί αφορούσαν υπηρεσιακούς παράγοντες και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: