Τρίτη 3 Μαΐου 2011

»Μη μου μιλατε για καθαρση!

Σία Κοσιώνη http://www.aixmi.gr/index.php/mh-mou-milate-gia-katharsi/

«Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει», λέει ο σοφός λαός και το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες δεν κάνει άλλη δουλειά από το να τον επιβεβαιώνει πανηγυρικά.
Στην Ελλάδα της διαφθοράς, της μίζας, του ρουσφετιού και της ..κακοδιοίκησης κανείς πολιτικός δεν έφταιξε ποτέ, κανείς δεν πλήρωσε ποτέ, κανείς δε γνώρισε ποτέ τη φυλακή.
Ο πολιτικός μας κόσμος φρόντισε να χτίσει γύρω του ένα ακλόνητο προστατευτικό περίβλημα ικανό να τον κρατά στο απυρόβλητο. Κατασκεύασε ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Νόμο που του επιτρέπει να κοιτά τους υπόλοιπους πολίτες πίσω από άθραυστο τεθωρακισμένο τζάμι.
Τώρα που τα υγρά της κοινωνίας κοχλάζουν και το καπάκι που επί χρόνια τα συγκρατεί είναι έτοιμο να εκτοξευθεί, δυστυχώς, το πολιτικό μας σύστημα αναζητά τη συνταγή για την επιβίωσή του, όχι στην αληθινή κάθαρση, αλλά στην απενοχοποίησή του. Και εξηγούμαι.
Οι τελευταίες απόπειρες αναζήτησης ευθυνών πολιτικών σε υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στέφθηκαν από απόλυτη αποτυχία.Οι εξεταστικές -προανακριτικές επιτροπές για τη Ζίμενς και για το Βατοπέδι, μόνο κάθαρση δεν έφεραν. Αντίθετα, τους έβγαλαν όλους λάδι. Όχι μόνο δεν έμαθε ποτέ ο πολίτης ποιοι και με ποιο τρόπο ενεπλάκησαν, αλλά και ο πολιτικός κόσμος –αν και αυτογελοιοποιούμενος- έχει πλέον το λυτρωτικό άλλοθι να λέει: «Εμείς το ψάξαμε. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε». Για το ένα, όμως, δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία, για το άλλο δε βοήθησε η Δικαιοσύνη, για το τρίτο το αδίκημα είχε παραγραφεί και πάει λέγοντας… Σημασία έχει ότι… «καθάρισαν»! Για το δικό τους τρόπο σκέψης, εξιλεώθηκαν και απενοχοποιήθηκαν πολιτικά για δύο υποθέσεις που...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/mh-mou-milate-gia-katharsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: