Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

»ΔολοφΟνος το ΝΑΤΟ στη ΛιβΥη

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
«E» 2/5

Απέτυχαν για ακόμη μία φορά οι Αμερικανοί και οι Αγγλογάλλοι να δολοφονήσουν τον αιμοσταγή ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Βομβάρδισαν το Σάββατο το σπίτι του στο Μπαμπ αλ - Αζιζίγια της Τρίπολης. Τον ίδιο δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, αν και κατά τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης βρισκόταν στο κτίριο όταν.. έγινε η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Κατόρθωσαν όμως να δολοφονήσουν οι Αμερικανονατοϊκοί τον μικρότερο και μη αναμεμειγμένο στην πολιτική γιο του Καντάφι, τον 29χρονο Σαΐφ αλ - Αράμπ που σπούδαζε στη Γερμανία και είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Λιβύη.
Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας σκότωσε επίσης τρία εγγόνια του Καντάφι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος. Δεν γνωρίζουμε φυσικά την ακρίβεια των λιβυκών ισχυρισμών, αλλά το βέβαιο είναι πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων για την αρπαγή των πετρελαίων της Λιβύης και την αναδιανομή τους ανάμεσα στις δυνάμεις των επίδοξων κατακτητών υπέστη σοβαρό πλήγμα ως προς τη νομιμότητά του στις συνειδήσεις των ευρωπαϊκών λαών.
Την απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι από τους Αμερικανούς την έχουν ξαναδεί άλλωστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία - ακριβώς τέτοιες μέρες, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Ηταν δύο μετά τα μεσάνυχτα της 14 προς 15 Απριλίου 1986, όταν κατόπιν εντολής του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν 16 τόνους βόμβες εναντίον της τότε κατοικίας του Καντάφι - και πάλι στο Μπαμπ αλ - Αζιζίγια. Ούτε τότε, βεβαίως, κατόρθωσαν να τον σκοτώσουν. Ούτε τότε όμως είχαν φύγει χωρίς να αφήσουν πίσω τους πτώματα μελών της οικογένειάς του.
Η κινητοποίηση δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων και 150 υπερσύγχρονων για κείνη την εποχή πολεμικών αεροπλάνων ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=62993021

Δεν υπάρχουν σχόλια: