Κυριακή 1 Μαΐου 2011

»Εικονες ντροπης στον τελικο Κυπελλου

Αθλιότητες που απαξίωσαν τον θεσμό του Κυπέλλου συνόδευσαν τον χθεσινό τελικό πριν από την έναρξη αλλά και μετά το -εσπευσμένο- τέλος του λόγω εισβολής οπαδών της ΑΕΚ στο γήπεδο. Σε εξήντα προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ.
''Ε''ΑΡΘΡΟPHOTO GALLERY



Αγώνας ντροπής στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον... (τυπικά γηπεδούχο) Ατρόμητο και την ΑΕΚ στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια που απαξίωσαν το θεσμό και δεν τιμούν την μεγάλη ιστορία της, απο χθες κυπελλούχου, ΑΕΚ.

Οι στιγμές ντροπής άρχισαν 3,5 ώρες πριν τη σέντρα… στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνεχίστηκαν στου Ζωγράφου και κατέληξαν στο ΟΑΚΑ, με ξύλο μεταξύ των οπαδών στη διάρκεια ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου αλλά και στο τέλος, με τους παίκτες του Ατρόμητου να επιτίθενται σε οπαδούς της ΑΕΚ!

Για να πάρουμε το χρονικό από τα πιο πρόσφατα προς τα πιο παλιά, με την «αναγκαστική» ολοκλήρωση του αγώνα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με το σφύριγμα του Τάσο Κάκο (χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν σε εκείνο το λεπτό σφύριξε τη λήξη ή την προσωρινή διακοπή του αγώνα, αφού προηγουμένως είχε δείξει εννιά λεπτά καθυστερήσεις), εκατοντάδες οπαδοί της «Ενωσης», που είχαν ήδη εισβάλει στον χώρο πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγύριζαν έξαλλα, πήραν τα δίχτυα και πήγαν προς τον πάγκο ενώ κάποιοι πλησίασαν προς τη μεριά των οπαδών του Ατρόμητου και άρχισαν να τους πετούν φωτοβολίδες και αντικείμενα.
Βλέποντας αυτή την εικόνα και επειδή εκεί βρίσκονταν και συγγενικά τους πρόσωπα, οι παίκτες του Ατρόμητου έφυγαν από τον πάγκο τους και με επικεφαλής τον Σαρμιέντο όρμησαν πάνω τους, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους δικούς τους και άρχισαν να συμπλέκονται με τους φιλάθλους της «Ενωσης».
Με καθυστέρηση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν, απώθησαν τον κόσμο της ΑΕΚ προς τις εξέδρες, με το ξύλο να είναι πολύ και τις καταστροφές να είναι γενικές (διαφημιστικές πινακίδες, δίχτυα, ακόμα και κάμερες της ΕΡΤ). Στη συνέχεια, το ξύλο μεταφέρθηκε και στην εξέδρα των οπαδών του Ατρόμητου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συμπλέκονται μαζί τους, στην προσπάθεια που έκαναν να τους οπισθοχωρήσουν.
Επεισόδια από νωρίς
Ο τελικός είχε ήδη σημαδευτεί από επεισόδια πριν την έναρξή του σε τρία διαφορετικά σημεία, σε τέσσερις χρονικές περιόδους, με χειρότερη εικόνα την εισβολή και το ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στο ταρτάν του ΟΑΚΑ την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας Υμνου!
Την ώρα, λοιπόν, που οι δύο ομάδες ήταν παρατεταγμένες κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις είχαν χαιρετηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους κ.κ. Αδαμίδη, Σπανό, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο και άρχισαν να συμπλέκονται!
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήρθε με ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=62989015

Δεν υπάρχουν σχόλια: