Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αλλαγή ρότας
«E» 2/5

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε και τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» και δήμαρχο Χιμάρας Β. Μπολάνο θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε μια κίνηση στήριξης εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Ο Β. Μπολάνος είναι και πάλι υποψήφιος στη Χιμάρα, αντιμετωπίζει όμως υποψηφίους όχι μόνο από τα άλλα αλβανικά κόμματα αλλά... και από το νέο μειονοτικό κόμμα MEGA. Πάντως, η πολιτική της Αθήνας έναντι του μειονοτικού ζητήματος στην Αλβανία χρειάζεται επανεξέταση, καθώς η «Ομόνοια» είναι φυσικά ο μεγαλύτερος και ιστορικός πόλος εκπροσώπησης της μειονότητας, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως «αντίπαλοι» και οι Eλληνες μειονοτικοί στο MEGA ή τα άλλα αλβανικά κόμματα.

Αποζημίωση


Δεκτή έγινε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης η αγωγή που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά της, την περίοδο που ήταν διευθυντής της ο σημερινός εκπρόσωπος Tύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός εξαγόραζε ψήφους με μυστικά κονδύλια παραμονές περιφερειακών εκλογών...». Το δικαστήριο επιδίκασε στον αναπληρωτή υπουργό χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ. Η υπόθεση αναμένεται να δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο Κομοτηνής, μετά την έφεση που έκανε η εφημερίδα.
Σε αργίαΧωρίς να έχει καταδικαστεί από δικαστήριο ούτε καν πρωτόδικα, παρά μόνο λόγω παραπομπής με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για να δικαστεί με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, τίθεται σε αργία ο «πράσινος» δήμαρχος Δίου Πιερίας Γ. Παπαθανασίου. Είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος που τίθεται σε αργία με τον τρόπο αυτόν, όπως προβλέπεται από τον καινούργιο νόμο για τον «Καλλικράτη», ο οποίος όμως σε ό,τι αφορά τις ποινές των εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης αποτελεί με μερικές αλλαγές, ουσιαστικά συνέχεια του νόμου Παυλόπουλου.
«Δύσκολο» σκηνικόΤα περιθώρια εξαντλούνται στις διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό, καθώς ο Ντ. Ερογλου υιοθετεί όλο και πιο ακραίες θέσεις, στήνοντας σκηνικό που δυσκολεύει και την Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, από τη Λευκωσία όπου βρέθηκε, εξέφρασε ανησυχία για τις θέσεις που προβάλλει ο Ντ. Ερογλου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία κατανόηση» στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών.
Φαινόμενο προς διερεύνηση αποτελούν οι παρεμβάσεις της Τίνας Μπιρμπίλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε-έξι υπουργοί πνέουν μένεα εναντίον της για την Κερατέα, αλλά ο θυμός τους εξαντλείται σε «ιδιωτικές» συζητήσεις.
Τι φοβούνται; Οτι η «εναλλακτική» υπουργός απολαύει κάποιου είδους ξεχωριστής «ασυλίας». Και ότι σχεδόν σε όλες τις κόντρες με υπουργούς, η Τίνα δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: