Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

»Αλλαγη φορολογιας σε νομικα προσωπα, ακινητα, απαλλαγες

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Ελευθεροτυπία,
ΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ, ΠΛΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΗΣΙΩΝ * ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ * ΠΡΟΣ ΦΠΑ 23% ΣΤΑ ΤΑΞΙ

Θα ανεβαίνουν αυτόματα οι αντικειμενικές στο ύψος των αγοραίων
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, απώλεια απαλλαγών και ελαφρύνσεων για όσους δεν εξοφλούν τα χρέη τους, αλλά και... ανοιχτό ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ -μεταξύ άλλων στα ταξί- προωθεί το οικονομικό επιτελείο, το οποίο ετοιμάζει αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων, ακινήτων και φοροαπαλλαγών.
Αυτή τη μορφή θα έχει η κάρτα ή φοροκάρτα που σχεδιάζουν να ενεργοποιήσουν τον Ιούνιο Το «Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011-2013», που στοχεύει στο υπερβολικό ποσό εσόδων ύψους 11,8 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 και το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, έκρυβε 4 δυσάρεστες εκπλήξεις:
Α Την αλλαγή του ισχύοντος συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από νέο, που θα προσεγγίζει τις πραγματικές εμπορικές αξίες και θα επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή τους κατά τις μεταβολές στις συνθήκες της αγοράς. Η αύξηση των αντικεμενικών ακόμα και μέχρι 200% σε ορισμένες περιοχές θεωρείται πλέον αποφασισμένη. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Β Την απώλεια απαλλαγών και ελαφρύνσεων, όπως εκπτώσεις φόρου από τις δηλώσεις εισοδήματος, δικαίωμα απαλλαγής πρώτης κατοικίας κατά τη μεταβίβαση κ.λπ., όσων φορολογουμένων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.
ΓΤη διεύρυση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τους...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=271941

Δεν υπάρχουν σχόλια: