Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

»Κοψτε τα λεφτα σε κομματα, ΜΚΟ, συλλογους, ομαδες...

Αντώνης Καρακούσης ΒΗΜΑ


Όπως έχουμε πει και ξαναπεί, τα πράγματα έφθασαν και πάλι στο απροχώρητο. Στο πλαίσιο του παρόντος συστήματος ή λαμβάνουμε και πάλι οδυνηρά μέτρα ή πτωχεύουμε και εφαρμόζονται εδώ διαδικασίες πλήρους διεθνούς οικονομικού ελέγχου.
Λογικώς λοιπόν δεν υπάρχει δίλημμα για την ...κυβέρνηση, για την όποια κυβέρνηση. Προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία θα αναλάβει το βάρος των μέτρων και θα προχωρήσει.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν δεν είναι αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά εάν θα αποδώσουν ή θα χαθούν στο απύθμενο πιθάρι της κρίσης, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βασανίζει τη χώρα.

Για να έχουν ελπίδα επιτυχίας, για να προσδοκά κανείς ότι θα γίνουν αποδεκτά από το πλήθος και θα προκαλέσουν την κινητοποίηση της διοίκησης και του κράτους συνολικότερα, θα πρέπει να διακρίνονται από ορισμένα χαρακτηριστικά: να είναι δίκαια επιλεγμένα και να δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι εφαρμόζονται οι αρχές της καθολικότητας και της αναλογικότητας.

Και επειδή όπως φαίνεται δεν θα είναι τυπικά μέτρα, αλλά θα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=395498&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: