Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

»Ο κυβος ερριφθη: Κυβερνηση Μνημονιου μετα το Πασχα

Ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αμέσως μετά το Πάσχα τη νέα κυβέρνηση θα στελεχώσουν υπουργοί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του Μνημονίου.
«E» 23/4

Γενναίες και τολμηρές πρωτοβουλίες, με πρώτη στη λίστα την ανασύνταξη της κυβέρνησής του κατά τη μεταπασχαλινή περίοδο, σχεδιάζει ο.. πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα «πηγές» πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του και έχει στείλει τα σχετικά μηνύματα προς τους υπουργούς του.

Οι συνθήκες εκτάκτου ανάγκης για την υλοποίηση του μνημονίου και της προώθησης του «Οδικού Χάρτη» έχουν αναλυθεί σε όλες τους τις διαστάσεις από τους συμμετέχοντες σε «κλειστές» συσκέψεις υπό τον Γ. Παπανδρέου, ενώ η «αμήχανη» πορεία της κυβέρνησης τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την «πορτοκαλί» προειδοποίηση της τρόικας, οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου στην επιτάχυνση των πρωτοβουλιών για την ανακοπή της κλιμακούμενης φθοράς.

Η κυβέρνηση (των 55 και πλέον στελεχών) που συγκροτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό αλλά και με κοντινό ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται ότι θα δώσει σύντομα τη θέση της σε ένα τελείως διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα.
Ενα σχήμα μάχης για τους κρίσιμους «σταθμούς», όπως ο πλέον άμεσος. Από τις 3 του Μάη -με την έλευση κορυφαίου κλιμακίου της τρόικας για το κρας τεστ πριν από την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου- και μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, η κυβέρνηση καλείται να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62959094

Δεν υπάρχουν σχόλια: