Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»Εμφυλιος διαρκειας για την απογραφη

Κατηγορώ» από τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ κατά των συμβούλων του Α. Σαμαρά για «άκρατη πολιτική ανοησία». Ολίσθημα η προσπάθεια Μιχελάκη να παρουσιάσει τον Κ. Καραμανλή ως αδιάφορο, δήλωσε
«E» 29/4

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που ...καταβάλλει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να σταματήσει η συζήτηση για την απογραφή του 2004, βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιστορικά στελέχη αλλά και πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Καραμανλή, συνεχίζουν τους δημόσιους διαξιφισμούς, εντείνοντας την εικόνα της εσωστρέφειας που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα (μετά τη δήλωση του κ. Μιχελάκη για την πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή) στη ΝΔ.

Συνεχίζεται η εσωστρέφεια στη ΝΔ παρά τις προσπάθειες Σαμαρά
Χθες, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση-ξέσπασμα του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κατηγόρησε τους συμβούλους του κ. Σαμαρά για «άκρατη πολιτική ανοησία».
Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την οργή αλλά και τη λύπη του, όπως είπε, για τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και προσέθεσε ότι δεν είναι τυχαίο που και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απώλειες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Στις δηλώσεις του (ρ/ς real) χαρακτήρισε «ολίσθημα του κ. Μιχελάκη» την προσπάθεια να παρουσιάσει τον πρώην πρωθυπουργό ως αδιάφορο, επιρρίπτοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στον κ. Αλογοσκούφη.
«Ενα τέτοιο γεγονός δεν θα ελάμβανε χώρα ποτέ από μόνο του, από τον υπουργό. Θα είχε τη συμπόρευση και τη συγκατάθεση οπωσδήποτε του πρωθυπουργού, εκτός εάν ο πρωθυπουργός ήταν αδιάφορος, πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε», προσέθεσε.
Ακόμη, υπενθύμισε ότι «η επιλογή αυτή ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Ή αυτοί οι νεαροί (σ.σ.: οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά) δεν έχουν διαβάσει το πρόγραμμα της ΝΔ, ή, ακόμη χειρότερα, περίμεναν ότι η ΝΔ θα ξεγελούσε τον ελληνικό λαό, μη εφαρμόζοντάς το».
Επίσης, υπογράμμισε ότι σήμερα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας που αποκάλυψε το 2004 και δεν αναφέρεται σε εκείνους που τη δημιούργησαν.
ΠροειδοποίησηΗ τοποθέτηση αυτή, του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, έχει τον χαρακτήρα αυστηρής προειδοποίησης προς τον κ. Σαμαρά, καθώς συνέδεσε την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ με τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος.
Επίσης, ο πρώην υπουργός διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Καραμανλή, και δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που επεσήμαναν ότι με τα όσα είπε εξέφρασε ουσιαστικά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.
Είναι προφανές ότι η εσωκομματική σύγκρουση που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εντάθηκε μετά και την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος επέρριψε το σύνολο των ευθυνών για την απογραφή στον κ. Γ. Αλογοσκούφη και εμφάνισε ουσιαστικά ως... ανεύθυνο τον τότε πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Αυτή ακριβώς η κίνηση έχει προκαλέσει την εντονότατη δυσφορία και άλλων -εκτός του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη- στελεχών της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος είναι πιθανόν να «φέρει» πιο νωρίς την ημερομηνία παρουσίασης του επικαιροποιημένου προγράμματος του κόμματός του (στις 5 αντί στις 9 Μαΐου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), ελπίζει ότι οι προτάσεις που θα καταθέσει θα βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστεί το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Θα προσπαθήσει, δε, να μείνει μέχρι τέλους έξω από το «κάδρο» της εσωστρέφειας, κάτι άλλωστε που κάνει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής διά της συνεχιζόμενης... σιωπής του, και μετά το «Ζάππειο 2» θα αποπειραθεί να αλλάξει την ατζέντα μέσα από τις περιοδείες του αλλά και την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ...διαβαστε εδωhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62986956

Δεν υπάρχουν σχόλια: