Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

»Τα ρεστα της ανοησιας

Tου Πασχου Μανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Το ευτύχημα είναι πως η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στη μωρία, απ’ ό,τι στα τυχερά παίγνια. Αν ποινικοποιηθεί και η ανοησία σ’ αυτόν τον τόπο (η οποία, σημειωτέον, καταστρέφει περισσότερα σπίτια απ’ όσα τα «φρουτάκια») η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ήταν μέσα.
Το κυβερνών κόμμα κουβαλά μακρά... ιστορία βαθύτατου λαϊκισμού σχετικά με τα τυχερά παίγνια. Το 2003, εποχή που ο τηλεοπτικός λαϊκισμός είχε φτάσει στο ζενίθ, οι χειρότερες εκπομπές της τηλεόρασης έχυναν για χάρη της AGB τα γνωστά δάκρυα για τους οικογενειάρχες που έχαναν τα λεφτά τους στον παράνομο τζόγο. Φοβισμένη, από τις δημοσκοπήσεις, που έδειχναν κατρακύλα, η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προστατεύσει και τους πολίτες από τον εαυτό τους. Ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, εξέδωσε ένα φετβά απαγόρευσης των «τεχνικών παιγνίων». Ο νόμος 3037/2002 ήταν τόσο πρόχειρος που οποιοσδήποτε κατέχει ηλεκτρονικό παιχνίδι εγκατεστημένο σε υπολογιστή, κονσόλα παιχνιδιών, κινητό τηλέφωνο κ.λπ. είτε σε Δημόσιο είτε σε ιδιωτικό χώρο, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ! Ο νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα -μην χάσουν τα άλλα κόμματα μερίδιο δόξας από την «επιχείρηση αρετή» στην ελληνική ενδοχώρα!- και άρχισαν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μέχρι στιγμής, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι -έπαιζαν, δεν έπαιζαν- πλήρωσαν περί τα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_13/04/2011_438718

Δεν υπάρχουν σχόλια: