Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με τους δικηγόρους του
«E» 29/4

Στο πολιτικό του γραφείο και με την παρουσία των δύο δικηγόρων του παρακολούθησε χθες το πρωί ο Α. Τσοχατζόπουλος τη συνεδρίαση στη Βουλή επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις τοποθετήσεις των βουλευτών των... κομμάτων, έκανε τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο κείμενο της ομιλίας του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε φανερά ικανοποιημένος από τις παρατηρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν «γιατί μόνο ο Ακης και όχι κι άλλοι υπουργοί που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Αμυνας;».
Πρωινάδικα, γιαούρτια και... καλάσνικοφ!Κλίμα... πρωινάδικου έδωσαν, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, και ο εισηγητής της ΝΔ για τη σύσταση της προανακριτικής για τα υποβρύχια Αργ. Ντινόπουλος. Μετά την ομιλία του δεύτερου, ο πρώτος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί ύφος και φρασεολογία «πρωινάδικων». «Τα πρωινάδικα είναι πολύ καλύτερα από τους μονολόγους που επιδίδεστε στην κρατική τηλεόραση», απάντησε ο Αργ. Ντινόπουλος. Οι βολές ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, αφού νωρίτερα ο Π. Καμμένος επεσήμανε ότι «αν δεν πράξουμε το «άρατε πύλες» στη Βουλή, τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ!».
Το σκοινίΜπορεί το θέμα της ημέρας στη Βουλή να ήταν η απόφαση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων με επίκεντρο τον Α. Τσοχατζόπουλο, αλλά στα πηγαδάκια των βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής αυτό που μονοπωλούσε τις συζητήσεις είναι τα νέα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Οπως έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά ένας Βορειοελλαδίτης κυβερνητικός βουλευτής, «τράβα, τράβα το σχοινί της αντοχής του λαού, κάπου θα σπάσει...».
Αγχος υφυπουργώνΣτη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όλοι σχεδόν οι υφυπουργοί είχαν το ίδιο άγχος: να είναι στο οπτικό πεδίο του Γ. Παπανδρέου! Ενώ σε άλλες συνεδριάσεις όλοι ήθελαν να είναι πίσω του για να παίξουν στα πλάνα της τηλεόρασης, σε αυτήν ήθελαν να είναι απέναντί του για να τους θυμηθεί αν κάνει ανασχηματισμό...
ΤράτοΜπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για μύρια όσα, αλλά τον Γ. Παπανδρέου η Αριστερή Πρωτοβουλία τον προστατεύει. Στην τελευταία ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «εσφαλμένες επιλογές κάνουν όλοι, ιδιαίτερα όσοι πασχίζουν για το καλό της πατρίδας, αρκεί να τις αναγνωρίσουν και να τις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: