Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»Κατηγγειλε «εμπορους του φοβου» και μαυραγοριτες

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Ελευθεροτυπία,
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. * ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ * ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Κατήγγειλε «εμπόρους του φόβου» και μαυραγορίτες
Ενοχλημένος με τους «δημοσιολογούντες» στην «πολιτική και μιντιακή συζήτηση», οι οποίοι, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάνουν «εμπόριο φόβου» και «συνταυτίζονται με..
συμφέροντα και ιδιοτελείς σύγχρονους μαυραγορίτες», εμφανίστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας επουσιώδη και μικροπολιτικά θέματα τα σενάρια ανασχηματισμού, εκλογών και αναδιάρθρωσης του χρέους που κυριαρχούν, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Ωστόσο, μια φράση του πρωθυπουργού αφήνει όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα ανοιχτά και δείχνει ότι η κυβέρνηση χαράζει τη γραμμή και την πολιτική της ανάλογα με τις εξελίξεις που κάθε φορά διαμορφώνονται.
«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με θάρρος, σύνεση και ψυχραιμία τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας, παίρνοντας τις αποφάσεις που επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες, πάντα με αίσθημα δικαίου και εθνικής συνείδησης» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε κυρίως θέματα δικαιοσύνης, συμβάσεων και αγοράς, επί της ουσίας όμως χρησιμοποιήθηκε ως μια ευκαιρία από τον πρωθυπουργό για να κάνει παρέμβαση στην πολιτική επικαιρότητα, που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις υπουργών και κλίμα κυβερνητικής αποτυχίας.
Υποστήριξε ότι «είμαστε ακόμα σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού» και κάλεσε τους υπουργούς να ασχολούνται καθημερινά μόνο με τη δουλειά τους και να μην αντιμετωπίζουν τα υπουργεία ως ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=271163

Δεν υπάρχουν σχόλια: