Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»226 παραπεμπουν Ακη για τα υποβρυχια

Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ
Ελευθεροτυπία,
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
226 παραπέμπουν Ακη για τα υποβρύχια

Με 226 θετικές ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής επικύρωσε χθες το απόγευμα την παραπομπή Τσοχατζόπουλου στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που θα συγκροτηθεί -από 13 μέλη- άμεσα προκειμένου να εκδώσει, μέχρι τις 6 Ιουνίου, το πόρισμά της.
Στο σύνολο των 250 βουλευτών που μετείχαν στη...
μυστική ψηφοφορία, εννέα έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ εντοπίστηκαν εννέα «παρών», πέντε άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Από τη διαδικασία απουσίασαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ευθυμίου - Δημητρουλόπουλος) και 13 από τη Ν.Δ. Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, όπως και οι ανεξάρτητοι που συγκροτούν το σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους μιλώντας για «συγκάλυψη». Στην ψηφοφορία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο προκάτοχός του Κ. Καραμανλής, ενώ απουσίασαν Σαμαράς, Παπαρήγα και Τσίπρας.
Στη συνεδρίαση της Βουλής που προηγήθηκε, ο Ακης Τζοχατζόπουλος εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον των πάλαι ποτέ «συντρόφων» του, χρεώνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε την παραπομπή του, «επιλεκτική στοχοποίηση». Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αιχμές κατά της κυβέρνησης και της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ότι εξυπηρετούν τη σύμβαση για τα υποβρύχια που υπεγράφη το 2000 «και μάλιστα προς το ηπιότερο».
Ακόμη οξύτερος στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του που, σχεδόν ταυτόχρονα με την άνοδό του στο βήμα, μοιράστηκε στους δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός Αμυνας, καταλόγισε στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ανάλογες πρακτικές με εκείνες «που έστειλαν το βρώμικο '89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο». Φράση που δεν επανέλαβε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με αποτέλεσμα να δώσει λαβή για ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=271161

Δεν υπάρχουν σχόλια: